bokanmeldse

Det er fantastisk

Trygve Skaug, den folkekjære poeten og artisten som følges av mange på Instagram med sin hverdagspoesi om stort og smått i livet, er ute med en ny diktsamling: Hjemmekamp (Cappelen Damm 2020, lesereksemplar fra forlaget). Denne samlingen inneholder sammen med nyskrevne dikt høydepunkter fra tidligere utgitte 50 kubikks hjerte og Den siste.

I denne boka, finner du dikt til læreren og dikt til jordmødrene. «Det er ikke koselig, det er fantastisk» er verselinjer som går igjen. Og det vil jeg også si om denne samlingen – men noen ganger, glimtvis, er det også koselig. Jeg satt og leste denne diktsamlingen på legekontoret, og følte det som en vaksine mot alt som er vondt. Det at noen hyller hverdagsmenneskene. Det er som om Trygve ser også alle, og har en plass i hjertet sitt til helt vanlige mennesker. Vi er unike. Det er ikke koselig, det er fantastisk.

Jeg har valgt ut et dikt
fra boka for å sette stemningen og vise litt av hvordan Trygve formulerer seg – med bruk av fraser som vi kaster rundt oss og ta de på kornet.

Det er så lang
fra liv til død
at man skulle tro
det var umulig å finne frem
men du gjorde det helt på egen hånd
hils de andre
om det passer

s. 69

Når han tar et ord, eller uttrykk, ut, får det flere betydninger. Denne diktsamlingen er koselig å gi til en venn, et medmenneske, en kollega, et familiemedlem. Den er også fantastisk å ha i bokhylla og ta frem når du trenger en venn og er litte granne på avstand fra noen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s