bokanmeldse

Blottstilt

Jeg har lest Ingvild Lothes Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt (Kolon forlag 2017, lesereksemplar). Denne tittelen festet seg for meg, og jeg har tenkt på den disse tre årene. Da boka nå er aktuell fordi den er solgt til dansk oversettelse og utgivelse, satte jeg meg med den.

Det er finurlige livsbetraktninger i diktform, samt et eget kapittel som heter 100 % ærlig der tittelen på boka er med som bukt nummer 1. På punkt 21. finner jeg et annet høydepunkt som viser sårbarhet:

21. Jeg vil at Gud skal like meg som noe mer enn en venn.

s. 61

Hun holder døren til håpet åpen, selv om hun ikke vet om hun tror. Et annet punkt som appellerer til meg og understreker det uforutsigbare og vanskelige i livet finner jeg i punkt 26:

26. Jeg har alltid vært opptatt av kontroll, samtidig har jeg ingen.

s. 63

Alle diktene i denne samlingen er relativt korte. Hun får sagt mye med få ord, og beveger meg i språket sitt. Det er en bok som også gir meg lyst til å dikte selv. Jeg avslutter denne omtalen med å sitere et kort dikt, som jeg tar med meg videre som en «oppfordring» til meg selv:

Jeg tar altfor lite selfies.
Er jeg verdifull.
Burde jeg ta flere selfies.

s. 68

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s