bokanmeldse

Fantastisk i Follo

Jeg bor i Follo, et distrikt som byr på en del opplevelser man kanskje ikke vet om. Det oppdaget jeg i helgen, via boka jeg skal fortelle om! For at vi kan oppdage lokal mat og kortreiste opplevelser, har nemlig Lene Agnete Imbsen laget boka Det finnes i Follo (anmeldereksemplar). Den er et vakkert oppslagsverk gjennomillustrert med fotografier, med adresse og kontaktinfo. Den inspirerer meg til å reise ut, handle inn og fotografere i mitt hjemdistrikt.

Boka er en perfekt gave til folk i Follo-regionen. Den første boka kom i 2015, og nå kom en ny, fersk utgave da noen severdigheter og opplevelser dessverre ikke finnes mer – men mange nye har også kommet til. Det er et variert tilbud som presenteres. Som det står bakpå boka: «I disse seks kommunene finnes det selvplukk av bør og grønnsaker, lokaler til låvebryllup, kafeer som produserer egen is.» Det er turmuligheter, museumer og kunst for alle. Og liker du det søte, kan du smake honning.

Jeg lar meg begeistre. Jeg legger også merke til brukthandel på Nesodden, samt utleie av SUP-brett. Jeg vil surfe meg gjennom kommunene! Du kan kjøpe lokalprodusert skjeggolje og andre lukrative produkter innenfor matkultur, besøke gallerier, badstue og sjøboder. Det er med andre mange muligheter, men jeg hadde ikke oppdaget mange av dem uten å ha lest denne boken – skatter er jo ofte litt skjult. Nå vil jeg ta meg turen til flere av stedene boka forteller om. Det skulle ikke forundre meg om jeg også velger å kjøpe noen kortreiste julepresenter.

Når man ikke kan reise på kryss og tvers i landet vårt eller utenlands, er det gull verdt å lese denne boken og dra på ekspedisjon i egen lokalmiljø. Jeg er imponert over ildsjeler som går all in for at vi forbrukere og innbyggere skal ha et repertoar av kortreist mat. Takk til Imbsen som samlet sammen informasjon og bilder fra det kommunene våre innehar. Jeg avslutter innlegget med ølsmie i Vestby. Skål for samhold og gode opplevelser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s