bokanmeldse

On the edge

Jeg har lest Vargtimen av Geir Tangen (Gyldendal 2021, lesereksemplar fra forlaget). Det er en krim, om noe som egentlig ikke er kriminelt – selvmord. Hvordan stanse en gjerningsperson som ikke finnes? Likevel skjer det mye ulovlig i denne boka, og ting som overhodet ikke er greit. Det er ikke greit å være ung og ha det vanskelig, men det er heldigvis noen politifolk og andre som jobber for å redde denne ungdommen. Handlingen er lagt til Haugesund.

Fjorten år gamle Marthe bir funnet hengt i skogen. Men det er noe som ikke stemmer. Hun har ikke vært alene når selvmordet inntraff. Det viser seg at hun har deltatt i et nettspill som sprer seg mellom ungdom i byen, der de følger en app med instrukser som til slutt skal føre dem til å begå selvmord. Flere unge mennesker dør de neste dagene.

Gabriell Fjell, overbetjent og fersk etterforskningsleder, får brynet seg. Vi møter også Kripos-etterforsker Aida Ibrahim. Dette er en roman som spiller på alle følelser og vekker noe i meg. Jeg både kjenner meg igjen i disse fortvilte ungdommene som planlegger å gjøre slutt på det, og menneskene som desperat prøver å sette en stopper for at det skal skje. Jeg vil jo leve jeg også, egentlig, og synes det skinner gjennom i isse skjebnenes kamp.

Boka romer mange aspekt og er samfunnsaktuell. Hvordan stoppe et ungt menneske som ønsker å skade seg selv? Hvordan finne mer konstruktive måter å finne støtte for disse menneskene på, enn skjulte nettverk? Jeg synes dette er en viktig krim, samtidig som den heller ikke skuffer den krimglade leser. Det er spenning fra først til sist, spennende plott, flere innganger og en annen utgang enn man kanskje så for seg. Overraskelsene gir boka en ekstra dimensjon, og når brikkene faller på plass sitter jeg igjen med et aha. Terningkast fem. Dette er første boken i en ny krimserie, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Reklame

En kommentar om “On the edge

  1. Hei Helene!
    Tusen takk for en fantastisk fin anmeldelse på bloggen din. Den satte jeg veldig pris på, og jeg har delt den der jeg kan. Veldig fint å se at du forsto hva det var jeg prøvde å få til med denne romanen. Ha en strålende onsdag 🙂

    Hilsen Geir Tangen – Forfatter

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s