Hverdag · tilleggsvansker

Vinterdag (hurra)

Jeg har vært ute en vinternatt før. Og vinterdagene kan faktisk være fine. Ja nettene også. Hvis man evner å sette pris på de gode stundene, kan man holde ut det meste. Og jeg kan ikke få sagt hvor lykkelig jeg er for at vi fikk en ordentlig vinter i år, med snø og kuldegrader. Alt annet enn i fjor.

I går, 17. januar,
var det 30 år siden Kong Olav V døde. Jeg husker den veldig godt, hans død. Jeg var seks år. Da begravelsen var noen dager senere, ble vi sendt hjem fra førskolen for å se begravelsen på tv. Den gjorde inntrykk. Jeg var ikke engang vant til å se tv på dagtid. I dag er det 18. januar, og jeg fyller 37. Det er min bursdag, og et tegn på at det står til liv. Enda et år.

Vi skal markere dagen min.
Jeg om min mamma og min pappa. De er de to jeg har valgt å ha kontakt med fysisk mens koronarestriksjonene med sosial nedstengning de siste to ukene har pågått. Vi skal sitte sammen, kjenne peisen varme, snakke.

Det med bursdager, er ikke så enkelt når man lever med kronisk suicidialitet. Det blir som om noe er feil, ikke henger på greip. Men som Andreas (Tix) sa i Lindmo på fredag, han vil ikke leve men han vil ikke dø. Jeg klamrer meg til livet, det er det vi har, og jeg er 37 år og pakker skal åpnes og Pepsi Max drikkes. Hva året vil bringe, vet vi ikke. Men at jeg er her i dag, det vet vi. Og da får vi utnytte denne dagen. Være sammen og være glad i.

Reklame

3 kommentarer om “Vinterdag (hurra)

  1. Hei Kjære Helene. Beklager at jeg ikke sendte hilsen i går. Håper du hadde det hyggelig med besøk av familie. Bursdager er vanskelige i disse tider. Men vi må alle være med på dugnaden.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s