bokanmeldse

Smart humor

Jeg har lest barneboka Hi-Hi! Helsprø vitsetegninger av Bjørn F. Rørvik og Eivind Gulliksen (Cappelen Damm 2021, lesereks fra forlaget).

Det er en bok med en tegning på hver side. Til hver tegning er det snakkeboble(r). Teksten har det finurlige ved seg å beskrive et fenomen, som tegningen viser. Men det artige er at alt er ordspill! Som mushi i stedet for sushi, og en sammenligning av det å lære å svømme med å stupe i seng hver dag.

Det spilles på bokstavlig tolkning, og komikken det kan skape, på mange av sidene. Jeg synes slikt er veldig gøy, og er spent på hvordan boka blir mottatt av den yngre garde. Vil de forstå ordspillene? Sammen med illustrerende bilder tror jeg at skaperne har truffet spikeren på hodet.

Dette er en slags Larsons gale verden eller Absurdgalleriet for barn. Med det sagt, den er for barn, men jammen så treffende den var og krevde at man tenkte – og lekte – med ord! Jeg tror mange voksne kan humre godt av denne, særlig kanskje om man leser den med en i målgruppa (ca. 6-9 år) og kan samspille om opplevelsen. Jeg dro på smilebåndet flere ganger. Nå vil jeg lese den sammen med nevøen min på seks og et halvt, når koronarestriksjonene letter litt opp så vi kan være sammen. God bok!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s