Hverdag

Januar så snar

Året begynte med nyttårsaften, der jeg fotograferte meg inn i det nye året etter å ha besøkt mamma og pappa, hatt en koselig stund. Jula var offisielt over. Men heldigvis kom bursdager i januar, som også gir meg gode følelser i vintermørket.

Men det familienære og kjærlige
står i kontrast til desperasjonen inni meg, som jeg ikke klarer å stoppe og til slutt tok en potensielt dødelig dose medisiner og ble innlagt på sykehus. Da jeg kom hjem igjen, var januar nesten over. Men jeg rakk å få med meg det digitale årsmøtet i fotoklubben og litt ting på tv den siste januarhelgen.

Kulda har ikke uteblitt i år,
og det er jeg takknemlig for. Det ser jeg på som et lite friskhetstegn for klimaet. Og jeg elsker den hvite snøen, rimet på trærne, den lave sola. Jeg har ikke tatt så mye bilder, da jeg mistet en del tid under innleggelsen samt at jeg kjenner en del på depresjon som fratar meg energi og glede. Men jeg har bilder i hodet og kommer sterkere tilbake. Jeg håper på en fotorik februar. Med fortsatt hvit bakgrunn.

Det har også vært en måned
med veldig strenge smitteverntiltak her i Ås, og Nordre Follo spesielt som er naboen vår, og mange av personalet mitt bor i. Det har gjort at bursdagen min ble uten andre kontakter enn mamma og pappa i år. Det har også ført med seg, denne opptrappingen som har vært siste halvdel, at personalet bruker munnbind inne hos meg. Det er rare tider. Det er ikke bare jeg som er rar. Kanskje er vi i symbiose? Det er lov å være takknemlig likevel, for at vi prøver å beskytte og ta vare på hverandre.

Jeg har kost meg en del med TV.
Jeg har blant annet tittet på: Sugar Rush, sesong 1-3 på Netflix, Zumbo`s just dessert 2 (Netflix), valpeskolen (nrk), The voice (TV2), Crazy delicious (NetfliX), The Queens gambit (miniserie Netflix) dolemite is my name (film med Eddie Murphy, Netflix), The departed (film, Netflix), Hver gang vi møtes (TV2), Tales by light (om fotografer, dokumentarserie Netflix, har igjen halvannen sesong og gleder meg til mer input 🙂 ), Petter uteligger idretten skaper sjanser (TV2) Bjørnstad (svensk serie basert på roman med samme tittel, HBO).

Litteraturliste:
Leste ferdig Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin av Erik Fosnes Hansen, en roman som både er thriller og komedie.
De andre av C.J Tudor, en pageturner av en krim
Ørn av Martine Grande, en bildebarnebok om å vokse og våge noe for andre
Vargtimen av Geir Tangen, en krim der en selvmordspakt står i fokus, sterk beretning, en bok jeg er veldig glad jeg oppdaget!
Hva skjedde egentlig med deg? av Jenny Jordahl
, en supervikitig tegneseriebok om spiseforstyrrelser.
Til stede av Tommy Olsson, et essay om kunst(kritikk)
Steder å tisse av Svein Nyhus, en underfundig og morsom bildebok for barn
Menn vi høstet av Jasmin Ward, en roman om å miste fem nære menn i ung alder
Elskede barn av Romy Hausmann, en kjempespennende thriller, som rørte ved meg. Der man kunne tro dramaet var over, begynte marerittet
Mayday av Grethe Bøe, arktisk thriller med NATO, Russland og internasjonal storpolitikk som bakteppe
(Begynt på Lyden av to hender av Sunniva Relling Berg, om å være pianist og ikke bli valgt til å være solist, og om den tidligere pianolæreren hennes sin gjemte historie)


Reklame

En kommentar om “Januar så snar

  1. Hei,

    Fin logg

    Jeg forbedrer planen min med Pamela (Pam-l) teknikken, og jeg vet ærlig talt veldig lite om planlegging – og fotografering. Jeg skulle ut og fotografere mellom 11:00 og 12:30 teoretisk daglig. Vi «skjønner» det fungerer ikke daglig i praksis.

    Dette er en sang jeg hører 5-10 ganger på hverdag sammen med naboene på Spotify, det spiller automatisk, her: https://www.youtube.com/watch?v=M_8d0DJpbBI Det ser vintage ut, men det er vakkert…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s