Hverdag

Borte bra, hjemme best?

Reklame: Inneholder annonse/lenker.

Jeg lekte litt med ord i stad. Og så begynte jeg plutselig å le! Jeg skulle skrive om Scandinavian»>Nordic Nest (trykk på linken hvis du vil handle), en nettbutikk som selger et enormt vareutvalg hva gjelder hus og hjem – en innredningsbutikk på nettet rett og slett. Jeg skrev altså «borte bra, hjemme best,» nå en uke etter at jeg er kommet hjem etter en innleggelse på sykehus, både somatisk og psykiatrisk, steder der livet reddes og branner slukkes, og tenkte akkurat det: At selv om det var helt nødvendig at sykehuset tok seg av meg, er det godt å være hjemme igjen. Også når ting er kjipt og vanskelig. (Innlegget fortsetter under bildet.

Gjør det hjemmekoselig. Bord dekk deg med farger og hvitt, kraftfulle blomster og myke elementer.

For å liksom feire livet her hjemme, sitter jeg og titter på ting til interiøret, og spesielt servering som jeg har en forkjærlighet for. Noen funn gjør jeg på finn, andre skatter er splitter nye. Det litt artige mens jeg skrev, var at Nordic Nest rimet på «hjemme best.»

Neste gang jeg skal handle noe i denne kategorien, kommer jeg til å titte litt mer på Nordic Nest. Jeg er spesielt interessert i å teste ut melaminservis. Søker du på melamin, finner du noen kopper med blå dekor, med navnet Blues. Deilig er den himmel blå, og velsignet er et kaffeselskap. Koppene kommer med skål. Det finnes også tallerkner som matcher. Jeg drømmer. Det er også designklassikere som Kay Bojesen sine trefigurer å finne, sammen med en masse nytt, i utvalget slik det i dag bugner. Det sitrer i fingrene og jeg vasker og steller litt her. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Eggeskall, skal ikke 🙂

Men det er også en liten ekstra grunn til å kaste seg rundt akkurat nå, for den som har muligheten, en kylling kan klekke ut hvorfor! Hehe, altså: Våren er tid for fornyelse, med det skarpe lyset og den varme luften. Kanskje vil du bytte ut noe i interiøret og ikke bare din egen vinterpels. Og i den årstiden, kommer den spennende høytiden påsken. Kommer påskeharen til deg, som en herlig gest? Nordic Nest har det aller meste man kan tenke seg til påskebordet, for eksempel. Og hva er vel koseligere enn å lyse opp med gult i sitt eget hjem, når livet kjennes litt grått? For den glade påsken, har liksom fått en liten knekk når man ikke kan være sammen med så mange som normalt, i denne pandemiens tid, og da er det i alle fall ganske fint å lyse opp for seg selv. Tenn lys og kanskje deler du også husstand med noen, som du kan overraske med kokt egg med kyllinger rundt. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Moderne eller retro hos deg? Høytidelig eller avslappet?
Her har kyllingene mine afterski.

Jeg piper som en kylling og klukkler som høns. Jeg ønsker med dette bare å tenke litt på andre ting enn utfordringene mine som av og til tar meg bort fra hjemmet. Tenker på ting som skaper det fint og trygt og godt her, men jeg kjemper for livet og lager meg en hverdag med små gleder, større og mindre seiere og et håp som spirer grønt og lyser gult i enden – som påskeliljer på stilk.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s