foto

Bærekraftig (turklar med godt fotoutstyr)

Inneholder reklame/sponset av Foto.no

Jeg har mange år bak meg som fotointeressert. Hovedvekten av fotoutstyret mitt har jeg kjøpt på butikken som i dag heter Foto.no. Her kan du besøke nettsiden deres. Den er både en portal for fotointeresserte og en stor nettbutikk. Mitt siste funn der, fra produsenten Peak Design, skal jeg fortelle om i dag, min erfaring med et produkt, men jeg vil bare si litt om utstyr og hvor jeg ofte finner kunnskap først.

Når jeg trenger å finne ut noe om utstyr og teknikk, kan jeg alltid henvende meg til Foto.no. Også om jeg gjør kjøpet et annet sted, for eksempel i fjor sommer da objektivet (laowa 100 mm med to ganger forstørrelse) ikke var på lager akkurat da, veiledet de meg til å finne utstyret som passer best for meg likevel – helt uavhengig av om de tjente på det. De rådet meg faktisk til å kjøpe det av en annen butikk, så jeg ikke måtte vente på leveransen og fikk benyttet meg av sommerens insekter i summende frihet. Det kaller jeg skikkelig omtenksom og sympatisk kundeservice. Noe å bære med seg, når man skal vurdere nye innkjøp. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Når butikken er så nøytral og objektiv, føler jeg nemlig at det er veldig trygt å handle der. Alltid! Jeg sjekker jo gjerne litt videoer på YouTube også, men har jeg konkrete spørsmål og vet hva jeg lurer på, er det veldig ryddig og nyttig å henvende meg til utstyrsbutikken. De har også faglig tyngde og en enorm erfaringskompetanse. Jeg har fått råd om alt fra kamerahus og objektiver til mindre ting som blitzkabel, kunstig lys, filter, inspirerende litteratur og ekstra batteri. Har de ikke noe jeg er på jakt etter i sitt utvalg, hjelper de meg med å få tak i det og veldig mye kan de ta inn for oss. De er svært behjelpelige og brenner for foto – i alle former, fra det dokumentariske og journalistiske til det kunstneriske. Det gjør meg glad og jeg føler nesten at butikken er som en klubb, da den er inkluderende og tar vare på alle kundene, jeg føler meg nesten som et medlem! Og når man er medlem av noe, får man fordeler og fellesskapsfølelse. Jeg trives! (Innlegget fortsetter under bildet.)

En glad dag, jeg prøver nytt utstyr hjemme før jeg legger ut.

Da jeg kjøpte mitt Canon R sommeren 2019, hentet jeg det i den lekre butikken deres i Bjørvika i Oslo (Barcode). Jeg har også i disse lokalene vært på gratis og veldig inspirerende macro-kurs med fotograf Roger Brendhagen. Nå i vår, grunnet koronasituasjonen, foregikk fotofestivalen digitalt via YouTube-kanalen til Foto.no. Der fikk jeg også mye fotografisk input! Da jeg handlet Canon R, det speiløse kameraet med adapter så jeg også kunne bruke mine EF-obektiver, hjalp en kunnskapsrik ansatt der hos Foto.no meg med å sette opp en del innstillinger, slik at kameraet var helt klart til å bruke da jeg gikk ut døra. Og – jeg var lykkelig! (Innlegget fortsetter under bildet.)

Design Slide Ash V3

I dag er jeg også glad. Jeg har prøvd Peak Design sin bærerem til nyanskaffelsen min Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM. Med en egen rem festet til teleobjektivet i stedet for bare den jeg har i kameraet, blir belastningen for kameraets kontaktpunkter med å bære et objektiv som veier litt (ca. 1,2 kg) langt mindre. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Festeutstyr

Det er også mer behagelig for meg som fotograf å håndtere kameraet over tid med den, så i går da jeg skulle ut å fotografere naturens liv, brukte jeg denne Peak Design Slide Ash V3 som også gav meg et bedre og stødigere grep på utstyret. Jeg valgte den største utgaven for bedre komfort. Den er litt bredere enn den modellen som heter lite, og vil derfor antakelig være mer behagelig for tunge løft – selv om begge er av ypperste kvalitet for alle lidenskapelige fotografer. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Strammer til for solid feste

Et eget feste som følger med, monterte jeg på objektivet med medfølgende umbrako. Festet kan også skrus på kameraet, hvis det er på kameraet man vil bruke remmen. Remmen kan klipses lett av og på. Jeg fikk en skikkelig positiv opplevelse av remmen, både inntrykket av finish og detaljer og konstruksjon, sammen med den store aha-opplevelsen da jeg fikk festet remmen og avlastet vekten av objektivet fra skuldrene mine og kameraet. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Ekstra stropper hvis de to første blir slitt. Produkt laget for å bære og vare!

Jeg blir en vinnende «vektløfter», for med remmen kjenner jeg mindre til belastningen og kan være utholdende. Utholdenhet er ganske viktig når man tar bilder av natur og dyr. En frosk kommer kanskje ikke til overflaten før etter lengre tid eller en fugl slår plutselig ut med vingene og gir et nytt motiv, og jeg må være klar med kameraet. Øyeblikket kan fort være over igjen, selv om min ventetid har vært «lang». (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg prøver remmen, fåren skikkelig aha-opplevelse over vektavlastningen og dermed mestringsfølelsen, får grep om utstyret.

En stor fordel når man skal nærme seg dyr, er å ha et slikt teleobjektiv som jeg fortalte om her. Det finnes også extendere for å oppnå større brennvidde og dermed forstørrelse, komme enda tettere på. En extender vil jeg vurdere å investere i etterhvert. Med Peak Design V3 føler jeg meg enda mer komfortabel med tanken på objektivets økte vekt som den vil få med en eventuell extender. Jeg er nå rustet til å takle den, og klar for mange givende fototurer. Med ønske om gode tur- og fotoopplevelser til deg også! Mvh. Helene.

Reklame

En kommentar om “Bærekraftig (turklar med godt fotoutstyr)

  1. Min datter og jeg har tatt bilder av fugler og ekorn i helgen. vært på hytta, og der har vi mange forskjellige foringsplasser. Jeg var så heldig å fikk noen gode blinkskudd av ekorn – synes jeg selv da. Den hang rund på solsikkemateren. Datter fikk endelig tatt bilder av nøtteskrika også. Den har flydd sin vei hver gang vi åpnet vinduet for å ta bilder. Gøy å ta bilder, legge ut på instagram og facebook. Takk for tips angående hvor man skal handle utstyr. Jeg har stort sett vært hos Scandianavia Photo, tror jeg de heter. Fått god hjelp der også.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s