anoreksia nevrosa · Hverdag

En forfriskning (og de tvetydige følelsene)

Når jeg går gjennom dagen min, er det meste tilmålt. Til og med sukkerfri drikke med tilnærmet null kalorier, vurderes inntaket av. Jeg drikker godt, det er ikke noe problem, men tankene rundt det gjør likevel at selv appelsin får en vond smak og ikke et smil til fotografen.

Å leve med anoreksi
er å leve med et rigid tankemønster og et komplekst følelsesliv. For meg. Samtidig er det vanskelig å få helt fatt på følelsene, og hvorfor de er der. De er ikke god magefølelse, hehe. Nei, spøk, og smil til side, det er til å grine av noe av det jeg tenker og sier. Til meg selv, i hovedsak.

Men det jeg føler inni meg selv,
det gjør det også vanskelig å takle det andre sier til meg. Selv om det ikke er vondt ment. Det kommer av at jeg overtolker og setter oversettelsen min inn i konteksten jeg selv representerer. Altså, mine syke tanker blir forsterket av andres kommentarer. Sier noen at de ble veldig mette når de har spist noe jeg kanskje ikke syns ser mye ut, føler jeg at JEG spiser mye, selv om jeg spiser mest næring fra apoteket som da er små i volum – for de har høy kaloritetthet og jeg sammenligner da med hva de «mette» menneskene har fått i seg, som kanskje er langt færre kalorier.

Andre kan også finne på
å si at jeg spiste fort, eller spørre meg om hva næringscremen smaker. Dette fokuset på min spising og mat er vanskelig når jeg kunne ønske jeg spiste ingenting. Samtidig er jeg veldig opptatt av andres mat og er engasjert i både priser og oppskrifter og kan synes matlagingsprogrammer er gøyale. Det forvirrer av og til både bekjente og behandlere.

Nå jeg så kvier meg
for å nyte en «ekstra» posjon drikke, en liten forfriskning, og må rettferdiggjøre for meg selv at det er greit, er jeg ganske sårbar. Hvis noen akkurat da skulle finne på å si noe som stresser, kan det komme til et bristepunkt for meg. Knuser jeg nå, eller knuser jeg den stakkaren som kom til å si noe «feil»? Noen ganger er det verbal utagering, andre ganger kan jeg kaste vann eller næringsdrikk. Lokal nedbør er ikke så populært.

Jeg zoomer ut setter meg tilbake og prøver å tenke på noe annet, som bildene mine kan snakke et bedre språk som ikke er like rigid som min formuleringen rundt mat, vekt og inntak: Vel bekommen!

På tur, så jeg denne flasken. Jeg finner potensielle motiver i slike objekter, selv om de selvsagt ikke skal drikkes av.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s