bokanmeldse

Kriminelt godt sett

Fra et vindu, oppdages et mord. Jeg snakker om Kvinnen i vinduet, en krim av A.J. Finn (på norsk hos Gyldendal 2018). Jeg gikk til innkjøp etter å ha snakket med noen som jobber hos meg, om diagnosen akrofobi, og deretter i dialog på sykehuset ved en innleggelse på psykiatrisk. Jeg snakker mye om litteratur, og synes det er spennende, nesten som en krim noen ganger det også, å løse hvilke bøker folk faller for og hvorfor. I den samtalen kom det frem, at boken var på vei til å bli film som kunne strømmes på NetFlix. Nå er den kommet ut, og jeg ville ha lest boka før jeg snurrer film.

Doktor Anna Fox, som før jobbet som barnepsykolog, lever isolert alene i leiligheten sin i New York. Hun drikker vin, svelger sovepiller, ser på svart-hvitt-filmer og ut av vinduet. Fra vinduet, spionerer hun på naboene med sitt Nikon-kamera. Hun er redd for å gå ut, jamfør diagnosen sin (akrofobi), så de hun møter, møter hun hjemme hos seg og på et nettforum med andre i samme bås, der hun opererer som husdoktoren.

Når familien Russel flytter inn i huset på den andre siden av gaten, får hun mye å følge med på. Hun ser med sitt knivskarpe og årvåkne blikk et drap. Verden faller sammen, psykologen hennes blir bekymret og politiet tror henne ikke. Har hun innbilt seg alt? Er noen livs truet? Er Anna i fare?

Boka er spennende
og godt bygget opp. Den er en psykologisk thriller på litt over 450 sider, som jeg er skikkelig spent på hvordan er som film også. Jeg tenker, at det er så mange nyanser i historien at det kan være vanskelig å få med alt på lerret på et par timer, men jeg skal definitivt se. Og denne boka, ja den har jeg allerede anbefalt videre til en drøss personer. God lesning, terningkast sterk femmer eller, mulig den toucher sekseren!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s