bokanmeldse

Elske til døden…

Helene Flood er aktuell med en ny psykologisk thriller, Elskeren (Aschehoug forlag, forhåndselsemplar fra forlaget). Boka kommer etter det internasjonale gjennombruddet med debutromanen Terapeuten, som jeg fant sveært spennende og engasjerende. Derfor var det med iver, jeg åpnet denne boka.

Når man åpner opp for noe nytt, kan man også bli overrasket. Og denne spenningsboka evner å holde på spenningen gjennom hele romanen, og når man tror man vet hele plottet, kommer det krydder på krydder med surprises.

Rikke fremstår som lykkelig gift med Åsmund, har to barn og bor sammen i en firemannsbolig på Tåsen, med hage og de fasilitetene de ønsket seg. Likevel har hun en affære med naboen i etasjen over. En natt hun sover overraskende godt, blir han myrdet. Samtidig blir det funnet mange døde katter, hengt opp i tau, i nabolaget. Hva er det som skjer?

Man kan også spørre seg, hvor god kjenner man naboen. Det får meg til å begynne å fantasere selv, om livene bak lukkede dører. Både kjærlighet og konflikt, på liv og død. Hvor mye vil man sette på spill, for å redde et ekteskap?

Jeg likte boka godt, selv om jeg selv ikke kan relatere så mye til temaet. Det ble også derfor veldig fengslende, jeg lærte om helt andre slags forhold.

Vil du lese en spennende bok i sommer, kan denne være aktuell. Den er faktisk litt vanskelig å legen fra seg, så husk å ha den med i reisebagen om du skal på ferie, ha den for hånden på stranda, på sengekanten på hotellet eller hytta. God, sitrende og litt skrekkslagenen fornøyelse, terningkast 5.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s