bokanmeldse

Gavevis

Jeg har lest en bok som egner seg veldig godt som gave – gjerne til seg selv også. Som min bok er, fra meg til meg, etter å ha sett mye om boken på Instagram. Det er lenge siden jeg kjøpte den nå, men jeg har ikke åpnet den før i dag. Illustrasjonene var så skikkelig fine, og vennlige. Som fra en venn. Gutten, muldvarpen, reven og gutten er av Charlie Mockery (Fontini forlag 2020). Originaltittel: The boy, the mole, the Fox and the horse.

Boka er gjennomillustrert med håndskrift-lignende tekst. Boka forteller om en nysgjerrig gutt, en sulten muldvarp, en skeptisk rev og en klok hest. Mest av alt: om vennskap og om å være glad i hverandre, og hvor viktig hver enkelt er. Selv om man føler seg ganske vanlig og ikke noe spesiell.

Boka er en klok beretning, med andre ord. Og tegninger! Den er varm og lun, smører seg rundt hjertet liksom. Jeg ble litt snillere med meg selv mens jeg så på forholdet mellom de fire. Og om noen skulle glemme meg litt, kan jeg fortsatt lett tilgi dem, men lærte liksom å forstå: Det betyr ikke at jeg behøver å glemme meg. Man skal alltid huske på seg selv, den man er, hva man vil og vesenene man bryr seg om. Jeg følte litt at jeg var et romvesen som fant min plass på jorden, da jeg satt og leste denne boka i bilen mens en spesielt verdifull person for meg, kjørte.

Boka verdsetter venner, og viser verdien av å være snill og å være til. Vil du si mye med en liten gave, er dette en vis bok å gi. Gratulerer, smiler jeg inni meg, hjertelig hilsen Helene.

Reklame

En kommentar om “Gavevis

  1. Takk igjen til deg for boktips. Denne har jeg ikke hørt om før. Jeg fikk lyst til å lese – og kanskje får jeg lyst til å gi den til en venn også. Og takk for at du skriver «det betyr ikke at jeg behøver å glemme meg» Akkurat det trengte jeg å bli minnet om akkurat nå. Gode ønsker!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s