Uncategorized

«Men du er jo ikke psykotisk»

Jeg får ofte kjeft når jeg gjør noe galt – når jeg handler på angst og overbelastning. Når jeg kaster ting eller skader meg selv eller andre, nettopp fordi det er ikke psykotisk motivert som ordene lyder. De snakker om en vilje. Jeg mener ikke å unnskylde meg, det har jeg gjort nok. Men jeg ønsker så inderlig at noen skal forstå.

Tenk deg et beger. Du fyller det med noe som skremmer meg. Når innholdet har kommet til kanten og jeg skal drikke av det, fortsetter du å helle slik at begeret aldri vil bli tomt før jeg velter det og du ikke kan helle mer. Skjønner du tegningen?

På fagspråket kalles det meltdowns. Vi kaster på kroppene våre eller slår hodet i bordet eller sparker, kaster, slår. Det er for mye. Det er for mye!

Tenk deg at du sitter på togstasjonen vi har vært på før, der du ikke kan språket eller retningen eller noe som helst. Der er jeg nå. Og så tar noen av deg solbrillene dine. Du ser plutselig alt helt klart og det stikker i øynene. Ved siden av deg sitter et annet engstelig menneske som tror noen skal angripe han. Han skjelver.

Tenk deg deretter at noen tar av deg jakka, overrekker den til sidemannen, fordi han fortjener den mer enn deg. Da skjønner du at å ha Asperger er ikke like viktig som å være psykotisk.

Reklame

9 kommentarer om “«Men du er jo ikke psykotisk»

 1. Kjenner meg så alt for godt igjen. Veldig bra skrevet! 🙂 Du burde samlet alt og gitt ut bok! 🙂

  Liker

   1. Det gir meg masse. Lettere for andre og forstå og då. Har delt det. Håper det er i orden! 🙂

    Liker

 2. Har nettopp lest igjennom alle blogginnleggene dine og må bare si at du skriver veldig bra 🙂 Skal bli spennende å følge deg videre for det er ett interessant og viktig»tema»du skriver om. Takk for at du deler så mye om deg selv! 🙂

  Liker

 3. Takk for at du deler. Jeg er sikker på at du bidrar til større forståelse for mange! Meg inkludert.. Det er fælt i seg selv og føle seg mindre verdt enn andre, om man ikke skal ha ekstra ting å slite med i tillegg. Hvordan har det seg tror du? Er det fordi man ikke vet nok om asbergers? Jeg utdanner meg til sykepleier og vil altfor gjerne forstå. Dine ord og erfaringer er viktigere enn hva noen andre bøker sier..

  Liker

  1. Ja, det skyldes nok at mange ikke vet. Spesielt er jenter i den gruppen som ikke blir fanget opp. Har man i tillegg tilleggsvansker, kan disse bli sett og ikke asperger syndrom som kan ligge i bunnen. Lykke til på veien til å bli sykepleier. Ta gjerne kontakt om du har noe du vil spørre meg om!

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s