Hvorfor skal vi legge puslespill?

Jeg går inn i spiserommet. Jeg er 4 eller 5 år. Jeg er i barnehagen. Jeg er kommandert til å legge puslespill. Jeg satt og pratet med de voksne sammen med et barn til, men fikk ikke lov til å sitte å snakke. Jeg skulle jo leke! Jeg forstod ikke.

Jeg ble kommandert til å leke og det letteste å få oss til på kommando var å legge puslespill. Det var konkret. Vi skulle altså gjøre noe som skulle ødelegges etterpå, skjønte de ikke at det var meningsløst og vondt? Og enda verre, vi var i en barnehage og det kunne mangle brikker. Jeg tok puslespillet jeg alltid la, det av kroppen, der manglet ingenting. Det var store biter av tre, lagvis. Ytterst var huden og undertøyet på mennesket.

Jeg hadde begrensninger i adferd. Jeg likte å legge det samme om og om igjen. Det var bare én hake. Sylvi ble sint. Jeg likte ikke sinte voksne. De skrev seg inn i meg og jeg lagret bildet av langhårede Sylvi med briller. Hun ble en heks! Og det var ikke på lek, det var på alvor. Heksen Sylvi i forkledning blondt hår.

Jeg måtte legge et vanskeligere puslespill, ikke gjenta rutinen min med det samme trepuslespillet. Heldigvis reddet det andre barnet meg med å gjøre det vanskelige puslespillet. Men hvorfor, hvorfor kunne vi ikke bare få prate? Hvorfor var ikke språket lek nok? Jeg kunne mange språkleker. Mitt skip er lastet med er en av dem.

Å leke med språket handler om så mye, også som voksen. Det handler om å skrive, helt enkelt. Jeg vil bare skrive og ta bilder. Jeg vil formidle, ikke gjøre ting jeg ikke er i stand til. Jeg vil ikke legge noe som skal ødelegges etterpå, som et puslespill. Da må det rammes inn og henges på veggen. Det kan jeg like!

Ikke misforstå, slik jeg ofte gjør. Jeg liker puslespillbiter, de er små biter i helheten. Men de må få sin plass! Derfor redigerer jeg puslespillbiter i fotoredigeringsprogram. Jeg vil leke med bilder, helt enkelt, formidle de mistede bitene som er meg. Hei!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s