asperger syndrom

Søndag kommer etter lørdag

Det beste i dette rommet, er kalenderen. Den forteller meg hvilken dag det er og hvor mange dager av august som har gått. Vi setter kryss. Det hjelper meg å forstå at tiden går, også når jeg kjenner at jeg ikke går med (deg og tiden din).

Det er søndag i dag. I morgen kommer mandag og har med seg legen, som er tilbake fra ferie fra 10.08.2015. Hva vil han si? Hva kan han si? Hei Helene? Det er fint å være tilbake?

Jeg plukker opp følelser, så hvis han er sliten av å komme tilbake til meg, blir jeg sliten. Kanskje orker jeg ikke en hel samtale. Vi får se. Mange med Asperger syndrom har en slags empatiforstyrrelse. Vi føler det andre føler.

Noen jeg kjenner, er redde. De er redde for døden. Jeg blir redd. Jeg ber inni meg om at de faller til ro, stopper å skjelve, slutter å bekymre seg og smiler lettet. I tankene mine pakker jeg dem inn i tepper og serverer varm kakao på e-post. Jeg elsker disse redde menneskene – jeg er glad i andre jeg også.  Derfor tar jeg vare på dem. De er gode, de er ekte; som norsk melkesjokolade. Ekte og gode, altså.

Her møter du hjernen min på høygir. Det er dags for innlegg. Hei, leser! Fra det ene til det andre og tilbake igjen hopper Helene harefrøken. Ord og bilder og reklame fra Freia på Coop guider og leder meg gjennom dagene. I morgen er det mandag, sier kalenderen og reklame-avisene. Morna, helga! Mange med Asperger syndrom har god nytte av kalendere, ukeplaner og skjemaer. Jeg også.

Reklame

5 kommentarer om “Søndag kommer etter lørdag

 1. Lykke til med ny uke. Håper legen din har hatt en fin uke, og du går derfra med et stort smil om munnen. Spennende å lese om dine tanker rundt tiden som går 🙂

  Liker

  1. Han har vært borte i tre uker. Men jeg går ikke noe sted, hihi, jeg sitter her og han kommer inn til meg. Lykke til med uka du også!

   Liker

 2. Synes kalender på telefonen er en av de beste oppfinnelsene som finnes. Hvordan greide jeg å huske alt uten? Bare kaos og rot. Og så kan jeg telle etter hvor mange dager det er til hva.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s