Jeg snakker ikke

Jeg snakker ikke med deg. Jeg sitter og ser inn i skjermen. Jeg skriver. Jeg snakker ikke med deg i rommet med meg, bare i ny og ned. Jeg skriver. Det er så mye enklere.

Jeg har så mange flere ord i fingertuppene enn i munnen min. Munnen må også ta imot via ørene på en måte, motta og fylles opp med nye ord. Det slipper fingertuppene. De trykker fra seg og det er øynene som leser. Og jeg leser mer og smiler. For det var fra henne som jeg har blitt så glad i.

Jeg har skreket nok. Nå tier jeg. Og taster hei og nei. Det er så mye enklere enn å snakke. Det er så mye tydeligere. Det er ingen som forventer noe kroppsspråk fra meg da. Og jeg kan smile av både glede og tristhet. Det er ingen som vet. Det er min hemmelighet.

Jeg kan fryde meg og jeg kan le og jeg kan gråte – inni meg og på «papiret», alias skjermen. Det er emotion icons for alt, og vil jeg ikke at noen skal vite, trenger jeg ikke bruke dem. Ordene mine står der likevel. Hei og nei og ja og haha.

Jeg kan mestre smalltalk og være venn. Det er bare å velge respond to friend request og «confirm». Sånn er det sosiale livet på facebook. Du står på vennelista mi, så da er vi vel venner? Så tydelig, så enkelt. Internett er for noen med Asperger som tegnspråk er for døve. Vi skjønner, kommuniserer og blir forstått.

Reklamer

5 kommentarer om “Jeg snakker ikke

 1. Kjære Helene!
  Du skriver så klokt og sant…
  Ordene man deler gjennom en tekst,
  kan være så mangt.
  Noen liker å fatte seg i korthet,
  andre foretrekker å fortelle.
  Kanskje alt etter dagsformen-

  Men jeg liker å ta del i ordene dine Helene!
  Dine ord gir meg mening, og jeg forstår.
  Jeg forstår deg, og utfordringene dine.

  Jeg smiler nå, selv om jeg kunne vært veldig alvorlig..
  For jeg vet at du når frem.
  At du når dine lesere med ordene dine.
  Og de betyr noe for oss som leser.

  Så jeg er så glad du er på nett.
  Takk for at vi er på nett, sammen, Helene,
  og at du deler dine ord!

  Klem

  Likt av 1 person

 2. Tilbaketråkk: Konsentrasjon – en særegen evne til å ikke gå lei | aspergerinformator

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s