Fakta faen eller fantastisk

Jeg prøver å finne venner og holde samtaler i gang med fakta. Jeg bruker reklameannonser og næringstabeller og det meste har jeg til og med i mitt eget hode. Der bor det utrolig mye! Jeg blir innimellom svimmel.

Ketchupen på McDonalds inneholder 10 kalorier. Sidesalaten det samme. Den har cherry-tomater. Hva vil du ha?

Jeg kan fortelle deg hva to og en halv brødskive med ost og Soft margarin tilsvarer. Men du vil visst ikke vite det. Jeg kjenner jeg snakker fort og hektisk. Dere andre har ikke så god tid som meg. Jeg må ta dere igjen på oppløpssiden, følge dere tett opp. Hvis ikke, kan det hende du glemmer meg igjen.

Jeg kan heie dere fram til mål. Jeg trenger ikke komme først. Jeg trenger bare å informere så du får mest mulig ut av vennen din: Les meg.

Mange med Asperger syndrom opplever at noen later som de er vennene våre, for så å ikke være det. Det er nok fordi vi er passe i små porsjoner. Vi er for vanskelige og kravstore i forutsigbarhet til at det er lett å holde på oss.

Men vær så snill, ikke gi oss opp. Vi prøver, kjemper og løper ved siden av dere. Vi heier. Vi prøver å holde tritt, selv om det ikke ser sånn ut. Det koster så mye energi at vi noen ganger ikke engang orker å holde på med spesialinteressene våre. Det er da jeg har det vondest. Det vondeste er ikke å ikke å klare å dusje, men å ikke klare å ta bilder jeg kan fortelle med.

Takk for oppmerksomheten. Jeg trenger ikke blomster, bare at du leser. Jeg vil helst ikke ha blomster. De dør. Det er naturens gang med oppskårne blomster. Jeg lovet deg aldri en rosenhave, du skylder ikke meg en. Jeg er bare glad du leser. Skjønner du?

Reklamer

4 kommentarer om “Fakta faen eller fantastisk

 1. Du skriver så utrolig bra! Jeg har en venn med Asperger syndrom og han har opplevd at det er så mange mennesker rundt han som later som de er hans venn også dropper de han ut av det blå. Så det har vært veldig av og på for han og meg med kontakt, fordi han er usikker og vil trekke seg tilbake når han føler han har sagt for mye. Det respekterer jeg, men jeg håper bare en dag at han kan forstå at jeg virkelig bryr meg om han og ikke vil han noe vondt.

  Likt av 1 person

  • Takk for tilbakemelding. Jeg er glad du respekterer vennen din, men jeg er også kjempeglad for at du fortsetter å være vennen hans. Det er først når vi får erfare at noen ikke svikter vi kan begynne å våge å tro på dem; og mennesker generelt.

   Likt av 1 person

 2. Takk for at du deler dine ord og erfaringer med oss, Helene!
  Jeg venter på deg, slik som du venter på meg!
  Og vi går sammen på veien videre!
  Det er så trygt og godt..
  Kanskje litt uforutsigbart, men du vet jeg kommer!
  DET er den tryggheten jeg kan gi deg!
  Og jeg vet du er der!

  Ekte vennskap.
  Gode relasjoner.
  Gjensidig forståelse.

  «Gje meg handa di ven»,
  kjære Helene!

  Takk for at du deler med oss!

  Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s