Formering, frykt og overlevelse

Jeg har skrevet mye om følelser de siste dagene. Det er også slik at følelser bringer arten vår videre. Vi elsker hverandre og klemmer kroppene våre inni hverandre og skaper nye individer på ni måneder.

Dette er rart for meg å skrive om, for jeg tror jeg føler litt annerledes enn mange andre. Ikke mindre sterkt, men annerledes. Det er nemlig helt OK at noen hater meg i stedet for å elske med meg, for det bekrefter mitt eget bilde av meg selv og lager ikke små barn med meg som forelder. Hat blir det ikke barn av, snareee skilsmisse. Jeg har det enklest alene og derfor er dette hatet så trygt og godt. Skjønner du?

Jeg har også en følelse som gjør at menneskeartem overlever. Det er redsel. Hadde ikke mennesker fryktet farer, ville vi omkommet. Sånn sett er vi helt avhengige av følelsene våre. Heldigvis, for folk flest, har det kommet regler også som hjelper oss å ivareta livet, som trafikkreglene. De er grunnleggende og viktige for at vi skal ferdes så trygt som mulig, for oss selv og for andre. Fra a til b.

(Jeg kan forresten hele alfabetet og syns godt uttrykket kunne vært fra a til x. X er ukjent og mennesker liker å reise på ferie til nye, spennende destinasjoner. Jeg synes de er skumle og ikke lystbetonte. Jeg vil vite, og når b ikke er noe vi vet, bør noe, her b, kalles x, så VET jeg at jeg kan ende opp hvor som helst. Det er så mye enklere når jeg vet. Jeg ber bare om litt forutsigbarhet, og når det ikke kan gis, vil jeg at folk er ærlige om det. Ærlighet varer helt til å. Jeg holder ut.)

Vi har også regler for bruk og eie av skytevåpen, alkoholbegrensninger, branninstrukser og andre forebyggende trygghetstiltak. Hadde vi ikke fryktet for liv og helse, hadde disse aldri blitt vedtatt. Vi trenger følelsene våre og jeg har dem jeg også. Jeg er GLAD for at du leser. Men noen vil ha meg til å smile på bildet på Facebook. Det forvirrer meg. Jeg var jo ikke glad da jeg tok det! Skal jeg lyve om mine egne følelser i offentligheten? Kanskje det er best sånn. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s