Uncategorized

Så åpner vi en luke i dag

1december

Det kommer et blogginnlegg klokken 15 som vanlig, men jeg vil dele et juleminne mens jeg åpner kalenderne mine. Jeg har pakkekalender laget av mamma med klær til dukkene jeg samler på. Les: Spesialinteresse. Jeg elsker å fotografere dukkene mine!

Kalender nummer to er med lego. Jeg vil la meg være barn i desember. Jeg vil ha lov til å være liten jeg også, som jeg en gang var. Nå kommer mimringen:

Jeg husker jeg satt på rommet mitt og åpnet kalenderen med en liten plastfigur inni – hver dag! Jeg elsket de små tingene. De var nesten som knapper. Jeg kunne samle på dem.

Det var en klokke midt på kalenderen. Eller i alle fall et rundt hjul. Dette var før jeg kunne klokka.Jeg snurret på hjulet.

Jeg husker også sjokoladekalenderne. Jeg husker jeg stjal fra meg selv de dagene jeg åpnet i forveien. Det var rart å være tyv på eget rom. Jeg lukket igjen de tomme lukene.

Som syk, stjeler jeg av livet mitt. Og jeg tillater det! Det er noen ganger skremmende. Men det er likevel sant.Da er øyeblikkene så viktige å ta vare på. De fine, gode øyeblikkene. La oss bygge denne julen fin. Heia legoklosser, som jeg og broren min lekte med i oppveksten, og dukkeklær som jeg hadde masse av. Det blir jul.

Klokken 15, på ei ordentlig klokke som sier tikk, takk, anmelder jeg Gustav Kois bok: Hjelp?

P.S Send meg ditt juleminne på epost helenelar@gmail.com om du vil ha det med i bloggen min. Du kan vinne et kommunikasjonsarmbånd.

1december2

Reklame

6 kommentarer om “Så åpner vi en luke i dag

 1. Jeg synes jeg ser deg, – med kalenderne dine. Jeg husker da datteren min, Synne, var tre år. Hun hadde en sjokoladekalender. Men tidlig i desember ble kalenderen plyndra av unger som var på besøk. Vi putta fluortabletter i kalenderen, og hun trodde jo det skulle være sånn. Den lille jenta strålte når hun åpna for dagens flux!
  Du har ei snill og omsorgsfull mor, Helene!

  Likt av 1 person

 2. Husker vi lagde kalender til barna og så fikk de åpne hver sin dag.
  Ikke så mange gaver til hver siden de er fem men glade ble de. Julaften ble det marsipangris til den som trakk posen den dagen.
  Kos deg med kalenderen din. det blir sikkert mye fint til dukkene før jul. klem til deg.

  Likt av 1 person

  1. Det et armbånd som sier om man er i form til å snakke eller ikke. Det har en grønn og en rød side. På den grønne står det Happy to talk. På den rød står det Please leave me alone.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s