asperger syndrom

Repetitive Motions

En del mennesker med autisme, også asperger, gjør repeterende adferd, som å vugge kroppen frem og tilbake, klappe seg på hodet osv. Jeg klemmer på tomlene mine. 

Hvorfor? Det hjelper meg med å holde meg til stede når jeg får en overload. Ingen grunn til overload sier du kanskje, der jeg sitter innendørs i stolen, men for meg, er tankene av og til mer enn nok impulser. Det kan kjennes ut som jeg mister bakkekontakten. Da klemmer jeg på tomlene mine og forblir i rommet.

Jeg tror ikke at jeg flyr uten å klemme på tomlene mine, jeg er ikke psykotisk, men jeg trenger likevel å gjøre det for å kjenne meg på plass. Noen kaller det tvangssdferd, noen kaller det tics og noen bare kaller det repeterende adferd. 

Da jeg var liten, brukte jeg huskene i barnehagen og skolegården. Når jeg kommer meg ut av sykehus, skal jeg ha en huske i taket. Da vugger kroppen min frem og tilbake. Imens bare klemmer jeg hardt, hardt, hardt på tomlene mine. Og så vinker jeg i lufta når du går ut av rommet. 

2 kommentarer om “Repetitive Motions

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s