She’s imperfect but she tries

Noen ganger, er det som i OL. Det viktigste er ikke å vinne, men å delta. Men så klart VIL vi ha gull. Vi bare sier at det viktigste er å delta. Jeg har avslørt menneskene, disse som sier det de ikke mener. Det er de hvite løgnene og alle de fargerike frasene, de vi alltid blir servert som om det var en obligatorisk frokost. Med Asperger syndrom, tar jeg frasene bokstavlig og ikke alltid har jeg slingringsmonn nok til å tilpasse meg «god morgen» hvis den ikke kjennes god.

Men andre ganger, når det ikke er OL, holder det å gjøre så godt man kan. Og livet er ikke OL. Så kanskje er det bra nok? Bra nok å forsøke? Stå opp, streve, prøve, etterligne det korrekte. Så kan vi snakkes etter «god morgen». Ja, vi snakkes til lunsj. Samme meny, hver dag. Det er ikke sånn du vil ha det. Jeg prøver å tilpasse meg deg, men må ha min egen mat, samme meny, hver dag, syv dager i uka, også når du har helg. Du vil ha ulik mat hver dag, og gjerne litt krydder på tomaten.

Så kommer spørsmålet, hvem avgjør hvem som har rett? Er det bare korrekt å spise i et sakte tempo, et variert måltid og å føre en dialog? Er det bare riktig å se deg i øyene, eller kan det være vel så bra å vite at du har blå sko? Blått hav så langt jeg ser! Vi legger på svøm. Jeg assosierer ut på tur til stranda, i dine sko sammen med mine føtter. Ville jeg fått til det om jeg bare så deg i øynene?

Jeg kan tenke på hvor skoa har gått. Opp den lange bakken til sykehusavdelingen. Inne på trikken i folketrengsel. Ute rundt Sognsvann. Deilig er den himmel blå, ovenpå. Å ha Asperger syndrom er å ha blikk for detaljer og å kunne plassere detaljen i en større sammenheng. Du skal ut på byen! Det er sånne pene sko, nemlig. (Og sånn blir du en del av bildet mitt, i livets fotobok.)

penesko

Reklamer

5 kommentarer om “She’s imperfect but she tries

  1. Per Fugelli, lege, professor og samfunnsdebattant prøver å lære oss at vi trenger ikke prøve å være perfekte. Istedenfor ALDRI å nå målene om det fullkomne, bør vi være fornøyde med det vi er og det vi klarer å få til. Det holder med BRA NOK, sier han. Og jeg er så hjertens enig! Streben etter det perfekte ødelegger livet for så mange, det tror jeg fullt og fast. Du er OK sånn som du er, – jeg er OK sånn som jeg er.

    For meg er dette en livsvisdom jeg prøver å leve etter! Håper ellers resten av dagen gir deg noen gode tanker å ta med inn i natta….

    Likt av 1 person

  2. Slutt å prøve, kutt ut tilpassing, ingen er mer perfekt deg enn det du er!. Ditt aspbergerske blikk for detaljer gir fabelaktige bilder til en heldig tilhører/leser 🙂
    Takknemlig klem til deg fra meg ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s