asperger syndrom

Autismeforeningen

Denne uken fikk jeg bladet Autisme i dag. Det går ut til alle medlemmer i Autismeforeningen. Jeg ble positivt overrasket over bladet som inneholdt artikler og bokanmeldelser, fortellinger fra virkeligheten og dikt.

Autismeforeningen som utgir bladet og gjorde at nettopp jeg kunne lese det denne uken, er en sammenslutning av mennesker med diagnose innen autismespekteret, herunder Asperger syndrom, foreldre og andre pårørende, fagfolk og andre interesserte. Det interesserer meg at flere er opptatt av autisme. Foreningen gir oss et samtalerom.

Asperger syndrom er en diagnose på autismespekteret. Asperger er en betegnelse som snart skal ut av diagnosesystemet. Den vil få et annet navn, en autismespekterforstyrrelses terminologi.

Autismeforeningen har omtrent 4500 medlemmer i Norge og lokale lag i alle landets fylker. Jeg er med i Akershus, selv om jeg er innlagt på sykehus i Oslo. Det holdes kurs og møter. Jeg håper jeg en gang kan bidra på et, i det minste som tilskuer, publikum om du vil. Heia foreleserne! Jeg vil være en i fellesskapet, sitte med likesinnede og lære av andres erfaringer og kanskje skyte inn mine egne (uten pil og bue. Det er ikke krig, men fred mellom mennesker som har det vanskelig på den sosiale arena).

Det handler om å høre til. Vi med Asperger er ikke enstøinger, vi bare sliter mer enn mange andre med det sosiale spillet. I denne foreningen, er jeg inkludert og jeg er hovedmedlem. Jeg har diagnosen selv. Jeg liker å skaffe meg informasjon og lese andres erfaringer. Bladet Autisme i dag gjorde at jeg også får sett fra pårørendes perspektiv. Det var en gavepakke i A4-format.

  

Reklamer

9 kommentarer om “Autismeforeningen

 1. Så fint! Selv skal jeg ut og leke meg på søndag, skal møte noen på Emma’s sansehus, så i min nette alder av snart 49 har jeg bestemt meg for å prøve å leke litt, hvis det da er det man gjør der, er spent på det, og gleder meg til det. ❤ Emma's sansehus er i Sandvika, så det er jo ikke så veldig langt, egentlig, fra Gaustad sykehus, kanskje du kunne fått til en tur dit en gang?

  Jeg kan invitere deg dit, jeg, så kan du se litt hva det handler om? Selv om du kanskje ikke kan nå på søndag?

  Likt av 1 person

 2. Ser nå, at de har endret datoen, så da er det mulig jeg ikke får kommet meg dit, det er imorgen, de hadde skrevet feil dato…….nedtur…….jeg må ha med meg assistenten min, og vet ikke om hun kan. Isj.

  Liker

 3. Det ble ingen lek på meg, det ble ultimat avslapning i stedet, og det var gjennom herlig, og kan absolutt anbefales. Det finnes 6 rom, tror jeg det var, å velge mellom på sansehuset, jeg valgte det stille rommet, som er hvitt. Kunne gjerne hivd nøkkel’n og blitt der til mandagen, jeg, men…..men……

  Nydelig var det å være der. ❤

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s