Uncategorized

«Barnslig» lykke

Å være meg, innebærer å være mye trist. Men jeg har det bra også! Mange med Asperger syndrom lever gode liv. Og hvem bestemmer hva som er et godt liv?

Noen gleder seg stort over en iskrem, akkurat som da de var barn. Jeg har en slik venn med Asperger syndrom som kjøper den største isen og koser seg. 

Andre setter pris på å leke med modelljernbanen sin eller lese tegneserier som Fantomet. Vennen min leser Supermann også. Det handler om å finne det som passer seg, ikke nødvendigvis hva som passer for omgivelsene. 

Omgivelsene stiller krav om jobb og utvikling. Men noen ganger stopper utviklingen opp eller befinner aeg akkurat der den skal være og forandringer blir for store for små enkeltindivider. La oss da dagdrømme i tegneserier, eventyr eller egneskapte universer. Det kan det positive gro på. 

Ser du en spire? Den er meg. Jeg leker med dukkene mine. Min fascinasjon og lykke over små ting blir til fotografier, blogger og bok. Kanskje blir jeg aldri noe stort, men jeg kan være stor (forskjell) for noen små som vil lære å akspetere sitt eller andres Asperger syndrom. Takk.

  Illustrasjonsfoto: Liten dukke av Irrealdoll

Reklame

3 kommentarer om “«Barnslig» lykke

 1. «Hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten?»

  Jeg husker en sang med et slikt refreng, og det er mye sant i de ordene. Det viktigste er jo at man aksepterer og er glad i seg sjøl, som den man er, – med de kortene man har fått utdelt.

  Du er stor på din måte, Helene!

  Likt av 2 personer

 2. Dalai Lama noen ord om det, han, å være liten, han sier her at : I fall du tror at du er for liten til å utgjøre en forskjell, så prøv bare å sove, mens det er en mygg i rommet!

  Alle er her for en hensikt, og noen ganger kan den hensikten bare være å ha et så bra liv som mulig, tror jeg. Du gjør langt mer enn det, du skriver så bra at det beriker, det gir tanker, det gir mening til både meg og en god del andre som leser det du skriver. Så du er ikke liten, du er stor på din måte, sånn som Eva Nygård sier overfor.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s