Fotoutfordring · spesialinteresser

Kreativ – kunst eller kaos

Ukens tema i fotoutfordringen jeg har med bloggen Livets rose er kreativitet. Her kan vi la det blomstre! Men jeg lar skyene dominere. Bildet er fra arkivet, år 2008. Det var en annen tid. Jeg var syk, men frisk nok for å spasere på operataket, fange skyene som speilet seg i det mystiske, dramatiske, store bygget.

operataker2008kreativtkaos

Hvis Gud sendte meg noe sammen med sykdomsbildet mitt, er det kreativiteten. Noen ganger er det kunst. Andre ganger er det bare et kaos av garn og dukkeklær. I dag deler jeg en kollasj med såpebobler og en skjære for: Lykken er en fugl som flyr forbi.

heleneskjæreisåpeboble.jpg

Kreativitet er gull verdt lykke. Om jeg bare var til salgs! Kunne man selge mennesker, eller pante dem i butikken, ville jeg stekt meg i ferskvaredisken på Meny eller levert meg i panteautomaten til Rema 1000 som gir til Røde Kors og et sykehus i Afrika.

Sånn spinner tankene mine og flyr avsted med meg. Jeg kjeder meg aldri. Jeg gjentar: Aldri(!) og knipser med fingrene, tar et nytt fotografi, legger det inn på macen, redigerer, skaper, lever, ler. Kreativitet er mitt daglige brød.

Reklame

3 kommentarer om “Kreativ – kunst eller kaos

 1. Flotte bilder til denne ukens fotoutfordring! Det første fanget meg med en gang, jeg følte jeg ble en del av skyene, den ruvende bygningen. Helt magisk! Jeg tror absolutt du fikk kreativiteten «tilsendt» sammen med sykdomsbildet ja, men også at det uansett er en del av deg. Selv hadde jeg nok aldri vært så kreativ om ikke livet var vanskelig. Det går hånd i hånd, det vonde og det vakre. Og du skaper mye vakkert 🙂 Med ord og setninger, dukker og fotografier – deler du en bit av din verden. Og det er gull verdt, du er gull verdt! Både som venn, som blogger, forfatter og generelt et kreativt menneske.

  Takk for at jeg har fått bli kjent med deg, det betyr mye ❤

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk! Dette var en god kommentar å lese nå. Jeg skriver videre, kanskje i morgen er en kreativ dag for å skrive litt? Det bor så mange ord inni meg, som i dag bare har blitt til dumme utageringer. Det er så vondt. Det er så sant. Det er så levende. Knips.

   Liker

   1. Jeg håper du kan skrive av deg litt av de vonde ordene og tankene. Selv om det sikkert ikke forhindrer utageringer kan du få noe flott ut av det vonde. Jeg skriver ofte hvis jeg blir sint på mennesker. Fæle dikt eller dype tekster. Før skrev jeg groteske og dystre noveller for å få utløp for sinne. Tror jeg vil begynne med det igjen 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s