asperger syndrom · sosialt

Når du er morsom

Jeg vil så gjerne le når du skriver en vits på Facebook eller når de som jobber med meg spøker. Jeg vil så gjerne vise dem at jeg setter pris på at de anstrenger seg for å få meg og andre til å smile og le; spre glede. Humor er en nøtt å knekke og en nødvendighet å beherske i noe grad i sosial omgang.

Jeg synes bare det er litt vanskelig å vite når du er morsom. Og ting andre syns er morsomme, syns jeg ofte ikke er det i det hele tatt. Det kan være vitser som den med at man tok en drosje hjem fra byen for første gang fordi politiet vinket drosjene forbi i promillekontroll og ikke visste hvor man skulle gjøre av drosja dagen etterpå.

Jeg synes bare ikke det er gøy. Helt enkelt. Jeg liker sannheten. Ikke tull og tøys. Jeg bare spøkte, sier folk ofte til meg. Og jeg smiler. Jeg prøver å glatte over at jeg ikke syntes det var så morsomt, og også at jeg ikke forstod, skjønner du? Jeg prøver å gjøre alle til lags, men jeg har ikke kontroll når du tuller med meg.

Jeg synes ikke du er kjedelig. Jeg vil gjerne snakke mer med deg. Jeg vil lære meg din humor men:

Jeg vet ikke når jeg skal le. 

30352738833_b4769f435e_oDukker: Connie Lowe og Irrealdoll.

Reklame

7 kommentarer om “Når du er morsom

 1. Det er ikke alltid lett å vite når noen skal være morsomme. Jeg deler dette med deg, dog kanskje ikke i like stor grad. Jeg har for øvrig visstnok også «ødelagt» noen vitser med min logikk. Hvilket er litt humoristisk i seg selv, synes jeg. :p

  Likt av 2 personer

  1. Takk for tilbakemelding. Jeg kommer ofte opp i situasjoner der det er vanskelig å fatte det morsomme fordi jeg ikke har det så morsomt! Jeg tar ordene bokstavlig og for det de er, og når det da ikke var ment bokstavlig kan det fort være at vi havner på hver vår øy hva humor angår. Jeg og den andre jeg snakker med.

   Liker

 2. Jeg finner uttrykk for humor i tekstene dine rett som det er, jeg, Helene. Og det er som regel en humor som går på språklige finurligheter, bilder i og av ord o.l. Siden jeg sjøl kan more meg over akkurat slike ting, tror jeg at vi deler et smil eller litt innvendig latter av og til.
  Ellers har jo mennesker vidt forskjellig humor, da. Og noen har nesten ingen humoristisk sans i det hele tatt….

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s