asperger syndrom

Når tre timer er lite

Jeg stresser i julestria. Eller, jeg tenker på alle som stresser i julestria. For det er sånn det er. De er ute og flyr i butikkene. Jeg sitter her og har handlet alle gavene mine på det fantastiske Internettet.

Sandvika Storsenter lokker med tre timer gratis parkering og alt du trenger til jul med sine 200 butikker. Hvordan i alle dager skal man rekke å handle til alle man har kjær på tre timer? Jeg har brukt hele høsten. Så kom vinteren og jeg fullførte.

Jeg vet ikke hva de som laget reklamen tenker. Men jeg får vondt i magen. De tar for lett på vår julehandel, som om den ikke er viktig nok, når de begrenser parkeringen til tre timer. Er ikke de vi er glad i mer verdt enn noen minutter i hver og en av de 200 butikkene?

Jeg undrer meg og lurer på om det kanskje hadde vært bedre om det bare var 100 butikker. Kunne man da rekke over alt? Hva med tanken bak presangen, som teller mer enn gaven i seg selv? De lokker med gratis gaveinnpakking. Hva med den gode følelsen det er å sette seg ned med presangene og pakke de inn i matchende papir, skrive på merkelappene og fullføre presentene før de skal under et tre. Du grønne.

Gjennom gavene jeg bruker tid på kommer jeg nær deg, på min måte, en måte jeg kan tåle. Jeg trenger høsten, jeg rekker ikke tenke ut noe personlig i et fullstappet kjøpesenter på tre timer. Det er like sikkert som at julenissen ikke finnes. Likevel er det mange som starter julefeiringen akkurat sånn: Tre timer på Sandvika med en pakkedisk. christmasmai1Dukke av Irrealdoll.

Reklame

2 kommentarer om “Når tre timer er lite

  1. Kjære fineste Helene, jeg ønsker deg en så god jul som du kan få til der du er, og med de utfordringene du alltid har. Glad i deg og tenker på deg. Her en litt spesiell julehilsen til deg og alle andre med håp som hovedbudskap. :

    Likt av 1 person

    1. Tusen takk! I dag kommer jeg til å blogge om en bok, la jula fortsette i morgen. Jeg kjenner meg middels god, ikke bra nok til å være noe spesielt som fortjener en spesielt fin jul. Jeg kjenner meg kanskje egentlig langt under middels. Og de tre timene kjennes det i dag ut som om jeg kunne trengt. Bare for å være som alle de andre, på kjøpesenter, i førjulstiden.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s