asperger syndrom

Are we human, or are we dancer

Mange med Asperger har en ferdighet. Noen er skuespillere, kanskje nettopp fordi vi spiller så mye for å passe inn blant de andre fra før av. Vi blir mestre. Jeg hørte denne sangen i dag av The Killers, og tenkte litt. Er vi dansere? Danser oss gjennom livet, året, vinteren, dagen, timen. Rytmisk, etter sekundviseren?

Mange med Asperger er opptatt av nettopp klokka. Vi liker å være punktlige og presise. Som man må holde takten i en dans, holder vi takten i døgnet. Noen noterer seg sekunder og fører logg. Vi trenger at bevegelsene skjer til samme tid, hver dag og bruker dagsplaner.

Jeg for eksempel, er avhengig av at dagen starter med frokost. Gjør den ikke det, har ikke dagen begynt og jeg blir redd, ja rett og slett full av angst. Og det til tross for at jeg egentlig ikke vil spise.

Musene danser på bordet når katta er vekk. Kanskje er jeg en mus, når jeg er ferdig med å spise. Da føler jeg meg fri noen timer, innenfor fastlagte rammer som består av foto og tid ved Mac-en. Det er en frihet til å «danse». Dans, dans, dans oppå bordet som Ravi synger og dagen fortsetter for full musikk. Å ha Asperger er å tenke på en idiosynkratisk måte.

Vinterdanser. Fotokilde: Pixabay

Reklamer

2 kommentarer om “Are we human, or are we dancer

  1. Nå fikk du meg til å smile! Jeg ser for meg deg, dansende og fri. Det var et vakkert bilde i hodet 🙂 Og bildet du har lagt ved er også flott. Human av The Killers er en fin sang synes jeg. Jeg hørte den for første gang for flere år siden når jeg var innlagt. Det var en av personalet som visste meg den. Han var en av favorittkontaktene mine. Og jeg tenker på han hver gang jeg hører sangen. All gleden han spredde i tunge stunder. Latter og galgenhumor. Diskusjoner og ivrige tanker som ble delt. Det er et fint minne, til tross for at det var mange vonde og vanskelige innleggelser. Det var rom for både å gråte i smerte og le så tårene spratt.

    Du er et fint menneske, med mange gode egenskaper og ferdigheter. Du bergtar meg med tekstene dine og inspirerer med spennende fotografier. Takk for at du er til! ❤

    Likt av 2 personer

    1. Tusen takk for tilbakemelding og innspill å lytte til angående musikken. Gode minner. Jeg liker minner. Både vonde og gode. Jeg liker å høre dem om og om igjen. Det gjorde jeg som barn. Nå har jeg det sånn med musikk, hører om og om igjen, siden jeg ikke kan be folk fortelle den samme historien utallige ganger. Jeg er jo ikke et barn som de gladelig forteller natta-fortelligner til. Håper du får en så grei kveld du kan. Fredag starter skriveutfordringen!

      Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s