sosialt

Hvorfor er jeg så lett å like?

Det har forundret meg, hvordan fremmede mennesker blir glade i meg. Jeg tror det handler om en oppriktighet. At jeg når frem til mennesker på en spesiell måte. At jeg rører noe ved dem, uten at vi kan sette helt fingeren på hva.

Det er min største styrke og min største svakhet, for jeg klarer ikke regulere meg i relasjonen og kommer lett i konflikt med mennesker som tro det eller ei, elsker meg. De tar det personlig. Da blir de såret.

Mange med Asperger syndrom, er veldig ærlige. De er også veldig sensitive og derpå sårbare, mer enn andre mennesker som blir såret av avvisning. Det er noe jeg ikke kan sette fingeren på. Det er lett å få et morsinstinkt for sårbare meg, om man er en voksen dame.

Disse «Mødrene» ønsker å ta vare på meg, og å bli kjent med noe lite og skjørt med stort hjerte. Det er dette hjertet mitt som bestandig banker for noen. Og:

Det er dette varme blodet som gjør at ingen gir meg opp. Samme hva jeg sier og gjør, blir jeg stort sett tilgitt av de jeg betyr noe for.

Det er rart, men også vidunderlig at mennesker har sånne åpne hjertedører og elsker ubetinget. Jeg tenker at hadde jeg havnet i koma, ville de sittet ved sengen min.

Jeg trenger ikke si noe for å være likt, trenger ikke snakke. Det holder at jeg finnes, som jeg ville gjort til og med i koma. Det er dette ubeskrivelige.

Jeg er sjeleglad for at du med de åpne armene lever, eksisterer, puster, omfavner meg og oser av omsorg og lykke. Jeg priser meg lykkelig! 10,90 på Meny.

pastries-756601_640Foto: Pixabay

7 kommentarer om “Hvorfor er jeg så lett å like?

 1. Interesting thoughts here! I don’t think I’m exactly feeling motherly but maybe it is the case. I certainly feel I know something about you and your life and thoughts, through your daily blog.
  I suppose we sometimes think we understand more than we do but as you say the sensitivity and empathy of autism plays a part in this.
  I’m glad you feel encouraged by this.
  Bless you Helene and thank you for continuing to blog each day xx

  Likt av 1 person

  1. Takk. Ja, mange opplever dessverre at ingen er der. Men jeg tror at man må åpne øynene litt også, for å oppdage de som bryr seg. Sånn at man ser hverandre.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s