asperger syndrom

Å holde hender

Mange med Asperger syndrom, synes kroppskontakt er vanskelig. Men av og til er det ikke til å unngå, og hold deg fast, av og til kan det kjennes godt at noen vil holde i oss!

Jeg godtar når kirurgene holder meg i hånda for å sjekke at sener og nerver er inntakte. Det er en kirurgs jobb. Jeg vil ikke komme i veien for jobben deres. Jeg vil helst ikke komme i veien i det hele tatt. Derfor skammer jeg meg litt når jeg sitter på legevakta.

Når de sjekker at sener og nerver er inntakte, håper jeg alltid innerst inne at de ikke er det. Men jeg klemmer hardt når de ber meg klemme hånden deres. Klem hardere, sier de av og til. Og jeg klemmer til. Strekk ut, bøy her og der og flott! Alt er inntakt, og jeg lyver aldri. Ikke om sånt. Jeg lyver ikke på meg seneskader. Jeg er ikke en sånn psykiatripasient. Alt jeg kjenner er sant.

Jeg strekker ut en hånd og lar deg hjelpe meg ned av båren. Så holder sykepleierne meg i hver sin arm gjennom venteværelset. Jeg protesterer ikke, lager ingen scener. Jeg lar de holde meg, mens jeg holder ut, noen sting rikere. Vi snakker tosifret og holder i to hender og alt blir plutselig to og to og jeg er tredje hjulet på vogna, det som er kommet litt skjeft ut, på siden av de andre som hører sammen som kollegaer.

Å holde hender og armer slik, er ikke av kjærlighet. Men jeg lukker øynene litt og tenker at det er i omsorg, selv om det er for å hindre meg i å skade andre. Det skriver vi ikke om. Snakker vi ikke om. Lever vi ikke med. Kapittel slutt! Lukker boka jeg leser i og holder meg selv i hendene når jeg skal sove og klemmer meg god natt.

alderdom5Foto: Privat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s