spesialinteresser · tilleggsvansker

Om å løpe, men ikke maraton. Eller litt kanskje.

Noen med Anoreksi overtrener. Jeg har vært for lat til å dra treningen for langt. Jeg har ikke klart det. Jeg har ikke hatt kreftene til det. Når jeg har løpt, har det vært for å komme unna noen. Komme meg vekk. Rømme fra hele sykehussystemet, livet, meg selv.

Men som alle vet, to sykepleiere er sterkere enn en liten, anorektisk pasient. Jeg blir fort lagt i bakken og hentet inn igjen. Men det er likevel denne korte, deilige, svevende følelsen av å være fri. Av å kjenne at bena virker under kroppen min. At de kan gå noe sted.

Før var jeg med på noe et løp for psykiatripasienter en gang i året. Da gikk jeg i normalt tempo 5 km i skogsterreng. Det var en bragd for en jente med sonde. For alle andre, var det et lite mysterium som de ikke gadd å følge opp. De ville ikke finne ur om jeg kunne gått enda lenger. Om jeg kunne gått de kilometerne hver dag. Det er det ikke ressurser til. Og som jeg sa, jeg er for lat til å dra treningen for langt. Jeg klarer ikke gå eller løpe fra meg selv uansett hvor hardt jeg prøver.

Jeg vil heller sitte stille og spise mindre enn jeg måtte gjort med et høyt kaloriforbruk. Jeg vil heller fotografere, redigere bildene mine og være helt inni spesialinteressene mine.

Noen har trening som spesialinteresse og skriver ned fakta som puls og skritt. Jeg redigerer hele livet mitt inn til bittesmå dukker av liv. Liv laga. Av og til, som når jeg prøver å stikke av fra forograferingen er det godt å løpe, selv om jeg ikke kommer min vei. Har du kjent følelsen ut i tærne? Jeg blir glad når følelsen opprrer.

11588750814_882aaf392a_z.jpgModell: Marmite Sue

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s