spesialinteresser

Tror det før hun får se det

Det er søndag og kirkeklokkene har ringt inn og ut til Gudstjeneste. Lena Maria (18) er kristen. Hun er på autismespekteret med de utfordringene det innebærer, men hun er ikke en av dem som bare forholder seg til fakta. Hun har Gud og Jesus som får henne til å føle seg glad for å leve, enda vi ikke kan se eller høre dem. Jeg lurer, med samme respekt jeg håper du leser med, på hvordan det er.

Hvordan er det å tro?

For det første det er fantastisk og ha en tro. Det er godt og ha noe og lene seg til og ha ett håp og ha en fremtid. Det er godt og vite at jeg har en som alltid vil være der for meg og ha en som alltid er med og at han alltid hjelper. Godt og vite og ha en som elsker meg akk for den jeg er og han elsker meg grenseløst mye. Kjærligheten hans er ubeskrivelig. Vi kan ikke forstå det. En som alltid lytter. 

Hvor lenge har du vært kristen?

Jeg tror ikke uten grunn og jeg trenger og bli overbevist noe gud har gjort med meg mange ganger. Jeg har opplevd så mange ting som jeg vet er Gud og som bare han kan gjøre. Jeg har blitt helbredet og jeg har talt i tunger og fått bønnesvar. Gud har talt til meg igjennom flere forskjellige ting. I gjennom mennesker, igjennom bibelen, i naturen, gitt meg tanker. 

Jeg har fått en overbevisning fra den hellige ånd at gud eksisterer og det er noe jeg aldri kommer til og gi slipp på! Den overbevisningen ligger i mitt hjerte. Jeg ble personlig frelst da jeg var 12 år. Da tok jeg ett bevisst og eget valg om og følge jesus alle mine dager. Men jeg har alltid vært nysgjerrig på gud og han har banket på mitt hjertet i mange år for jeg var 12. Jeg skal døpes snart. Troendes dåp kalles det. Da begraver jeg det gamle livet og blir fornyet i Jesus Kristus.

Hvis du får egne bra, skal de oppdras religiøst?

Selvfølgelig ville jeg det. Jeg ville lært dem jesus og kjenne og fortalt om han. Men når de er store nok så er det de som velger selv men selvfølgelig jeg vil jo at de skal få ett møte med jesus og bli frelst. Vi har nemlig fått fri vilje av gud men gud vil jo vi skal følge han og hans vilje. For vi tilhører alle gud uansett. Det var gud som ga oss livet, det var han som skapte oss. Det er noe jeg alltid vil for barna mine. Jeg vil dem bare godt. Vi trenger alle Jesus. Han skapte oss, han ga oss livet. Han visste om oss før vi var til. Han har enorme planer for ditt liv. Så om jeg hadde hatt barn som ikke hadde vært kristne så ville jeg bedt for dem hver dag om at de skulle få oppleve Jesu kjærlighet.

Hva kjenner du når du er i kirken?

Bibelen er Guds ord. Gud har brukt mennesker til og skrive den. Det er det vi som kristne lever etter og det er Guds ord. Kirken er Guds tempel. Kirken er veldig viktig for meg for der har jeg ett felleskap. Flere som tror på det samme og vi kan prise Gud sammen. Jeg føler jesu nærvær i kirken. En fantastisk atmosfære. 

Hva gjør du mest, lovsang eller bønn?

Hva jeg gjør mest er ikke så lett og svare på siden jeg gjør begge de tingene like mye. Jeg både lovsynger og ber og leser bibelen hver eneste dag. Det er noen av måtene og snakke med gud på og som gud snakker til oss på. Disse tingene bare skjer naturlig når man har blitt frelst for da er jesus det eneste viktige. Og han minner oss på disse tingene. Og det eneste man vil er og bli mere kjent med Jesus og bli mer lik ham. Ett sted i bibelen så står det at: Be så skal du få, let så skal du finne og bank på så skal det lukkes opp for dere. Det er sant men du må ha tro på det. TRO kan flytte fjell. Alt avhenger av hva en har i hjertet sitt og hvor mye vi faktisk tror på jesus.

Hvis du møtte Jesus, hva ville du si til han?

I bibelen så står det at jesus skal komme igjen en dag og hente alle som tror på ham. Da er det dommens dag. Vi blir dømt for våres handlinger. Det er håpet som veldig mange kristne har. Det er helt fantastisk og vite at vi kan leve evig etter livet her på jorden sammen med vår skaper. I himmelen finnes ikke smerte og ikke sykdom. Bare gode ting og positive ting. Jeg ville ikke sagt noe spesielt jeg ville bare fulgt han fordi han er min herre og frelser og skaper og far. Han har gitt meg alt. Jeg er takknemlig. Han har reddet meg! Han ga livet mitt mening!

Jeg synes Lena Maria er modig, som tror uten å få se. Jeg tror ikke på julenissen engang, enda han finnes som drakt. Det gjør ikke Gud, finnes i utkledningsskuffen, men Lena Maria lar ikke det ødelegge tilliten til Gud, dette båndet dem i mellom. Dette jeg ikke tør å tro helt på. Men Lena tror på Gud og Jesus, lever seg inn og i ett ned religionen og avslutter dette intervjuet for meg:

Jesus kan vise seg på ordentlig for han er allmektig. Det er folk som opplever det men ikke så mange. Det er ofte de som virkelig trenger hjelp. Han viser seg på flere andre måter og. Han kan vise seg i drømmer og han kan gi våre ett syn osv.

3 kommentarer om “Tror det før hun får se det

 1. Så fin tekst fra dere begge! Både Lena Maria sin beskrivelse av troen sin og at du er så åpen, Helene! Det er ikke mange som stiller ærlige og nysgjerrige spørsmål til dem som har et annet livssyn enn dem, uten noe ønske om å overtale dem eller sette dem til veggs.
  Takk for at du skriver!
  Kaja

  Likt av 1 person

 2. I have experienced some presence of the Holy Spirit moving events in my life in the way Lena Maria describes but at other times I wonder where God has gone!
  I think I have experienced the same emotions that both Lena Maria and yourself have described but it’s conflicting in one person!
  Thank you for sharing these thoughts with us, Helene.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s