Tekstutfordring · tilleggsvansker

Feiring


Vi var fem til bords den aller siste dagen jeg spiste noenlunde normal mat. Det var min mor, min far, min bror, hans samboer og meg selv. Det var 17. mai 2007 og jeg spiste en halv loffskive med pålegg fra koldtbordet vårt som førøvrig var dekket til på kjøkkenbenken og til dessert stod jeg over isen men spiste av kransekakeringene. 


Jeg slo ring om det siste som holdt meg levende – familien min. Vi feiret Norges nasjonaldag i en bunad anoreksikroppen druknet i enda bunaden passet på en slank femtenåring som jeg en gang var. Jeg var blitt tjuetre og vi satt i sofaen og hadde hunder på besøk på fanget mens vi snakket. Jeg husker ikke et eneste ord. Det å holde sammen, var det som betydde noe, til sonden skulle skille oss ad i juni og gjøre avstanden mellom oss større. 

Vi var sju to- og firbente som gikk gjennom den store stua. Jeg kan enda huske vårlyset som holdt håpet om en sommer sammen oppe. Men jeg tror jeg visste at jeg feiret med festmat for siste gang. Nå feirer jeg mindre dager, som dagen hunden min ble født. Dager som ikke krever flott mat for å høre til tradisjonene, være tradisjon tro rett og slett. Enten man feirer jul for Jesus eller ribbe og gave: Vi har alle våre tradisjoner, min var å plassere julemusa på treet annenhver lille julaften. Jeg og broren min gjorde det annen hvert år. 

Treets årringer bringer meg tilbake til kransekakas ringer i et tårn og smellbonboner. En slik bonbon hadde farmor også, med bursdagskrone inni. Da feiret vi over åtti fylte år. Godt nyttår og skål. Snart er det St. Hans. Legg på svøm og tenn et bål, bind en blomsterkrans og kyss en prins. Året feirer seg, rundt og rundt. Vi var fem til bords den dagen med flagget til topps….

Innlegget er et resultat av tekstutfordringen med vinterblomst.net. Tema: Feiring. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s