asperger syndrom

Spinnere – en finurlig stimuli

Jeg er aktiv i noen grupper for mennesker med Asperger syndrom på Facebook. Det åpnet øynene mine for noe som er populært for tiden: Spinnere. Spinner er designet for å avlaste ved stress, angst, ADHD og autisme. Men nå er den også populær blant barn flest! Det fryder meg. Du finner dem i friminuttene i skolegården, der jeg aldri helt likte meg.

Spinner er et morsomt (og vaneskapende) håndholdt leketøy for fingrene. Jeg skyndte meg å bestille et eksemplar, og valgte en som ikke lager lyd (les: Skli ubemerket inn i omgivelsene). Spinnere er årets hit, enten du er stresset eller er en fikler.

Jeg lot meg fascinere og ble med på trenden! Ja, jeg gjør fortsatt alt for å høre til i et fellesskap. Fellesskap kommer i mange former, og på Internett er det «rom», rettere kalt grupper for meg. På fjesboka deler vi erfaringer, gleder og fortvilelser med likesinnede. Jeg spinner vilt mens jeg konsentrerer meg om for eksempel en TV-serie. Spinneren hjelper meg å bevare fokuset. I går klarte jeg å se en hel episode på en time og tolv minutter, konsentrert.

En Fidget Spinner kommer i et uendelig utvalg av design og utformelser, men de er alle basert på samme prinsipp: Leketøyet har et kulelager i midten og en del plassert rundt kulelageret med lodd ytterst. Jeg har lyst på flere, gjerne standardmodellen med tre lodd ytterst. Jeg sprenger yttergrensene for hva jeg er i stand til å glede meg over, en sånn liten duppedings som snurrer, og smiler litt til dere der ute, mellom fingerne mine.

Reklamer

4 kommentarer om “Spinnere – en finurlig stimuli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s