asperger syndrom

I Sheldons fotspor (også i drømmeland)

Når jeg ser TV-serie, blir seriene med meg inn i søvnen. Jeg har nok en egen evne til å leve meg inn i ting og tingene jeg fyller dagene med flytter inn i underbevisstheten min og blir til nattlige drømmer. Det er ganske deilig å drømme om personligheter som Sheldon Cooper i stedet for alvorlig selvskading. Det kaller jeg underbevisst god avledningsmanøvrer.

Når jeg ser mye på noe, liker jeg å kjenne meg igjen og å gå all in (det er også ganske typisk for mange med Asperger å fokusere mye på noe i en periode). Jeg kjenner meg en del igjen i Sheldon, selv om han er supersmart og jeg ikke, og selv om han drar det til det ekstreme sosialt hvis noe ikke går hans vei mens jeg prøver meg på bare stille protest og heller lar rutinebrudd gå utover meg selv i stedet for de som er sammen med meg.

Jeg har kledd på meg t-skjorte utenpå genseren og bestilt en slik han har. Slik går Sheldon kledd i serien og jeg føler meg litt mer velstelt da, fordi han er veldig renslig. Jeg er ikke så hygenisk ren selv. Jeg pusser aldri tenner og skifter truse og dusjer bare en gang i uka. Men det å ta på meg klær på samme måte som han, gjør at jeg føler jeg får superkrefter. Kanskje jeg skal kjøpe t-skjorta med Lynet (The Flash) som han ofte går i. Jeg ser (rosen)rødt!

Reklame

9 kommentarer om “I Sheldons fotspor (også i drømmeland)

 1. Jeg synes også det er fint å leve meg inn i ting, enten det er bøker, serier eller bare egen fantasi. Det gir livet en ekstra piff og spenning. Jeg synes det er fint å vite at jeg aldri kan kjede meg fordi jeg har det hodet (og de tankene) som jeg har.

  Jeg liker så godt at du skriver om så mye ulikt og fint her på bloggen. Du er en god informator om både Asperger og livets nyanser på godt og vondt. Du får meg til å være stolt av å ha Asperger og takknemlig for at jeg får være din venn ☺

  Likt av 1 person

 2. Det er lov å leve seg inn i «drømmeland».. jeg har aldri sett noe med Sheldon, men forstår at for dere unge, er det fint?
  Jeg lever meg så inn i filmer og bøker totalt sett, at jeg kan våkne av at jeg griner i søvne….Eller ikke får sove i det hele tatt… Derfor unngår jeg, hvis mulig, alt som er «skummelt»….
  Utover det, så er jeg «den tøffeste pysa» mannen min veit om… jeg blir med på hva som helst, bare jeg veit at det går bra!
  DU er en av de tøffeste jeg «kjenner», som opplever livet sånn som du gjør, og skriver om det!
  Ønsker deg en snill dag ❤

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk! Jeg liker at du synes jeg er tøff, og liker at jeg skriver om hvordan jeg opplever livet. I dag opplever jeg det litt på siden, men det kommer i vater på en post-it-lapp i neste blogginnlegg klokken 15.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s