asperger syndrom · sosialt

Tingenes tilstand

Det er mye ting og tang. Men jeg tenker mest på hvordan folk har det og tar det. Jeg tenker at å leve med Asperger handler om å godta tingenes tilstand, uten å gå i stå. Jeg må innfinne meg med at sosiale relasjoner aldri vil bli enkelt for meg, samtidig som jeg må våge å ha sånne halvdårlige sosiale konversasjoner rett og slett fordi jeg er et menneske, et flokkdyr, som trenger input og å tillate andre å få vite noe om meg.

Siden jeg sliter litt med det, er jeg glad jeg har talent for å skrive, beskrive, skildre og la deg rive med. Men også da kan det gå litt galt, hvis jeg gir deg lillefingeren og du tar hele hånda. Da kan jeg kutte båndet mellom oss, det du trodde var et sterkt vennskapsbånd.

Saksa mi (munnen) klipper fort over en samtale og hele relasjonen. Det kan skje midt mens vi snakker om en felles interesse hvis jeg ikke føler kontroll over situasjonen. Det være seg foto eller reklame og hvordan vi ser på et tilbud eller et objektiv. Det er ikke det at jeg ikke bryr meg om andre mennesker, men at jeg noen ganger har nok med å håndtere mine egne tanker og følelser (om det).

Fotografer er noe jeg stort sett deler, men ikke alltid kan føre samtaler om. Canon 100 mm macro L-serie.
Reklamer

3 kommentarer om “Tingenes tilstand

 1. Tror ikke jeg kjenner noen, som klarer å reflektere så klokt om «Tingenes tilstand» !
  Ja, du MÅ leve med Asberger, der har du nok ikke noe valg! Og jeg vet at dere er alle veldig forskjellige…akkurat som alle oss andre…
  Jeg tror deg på at ting kan gå galt i forhold til andre, særlig fordi du vil at ting skal være satt i system, på en måte, at du vil vite hvor du har ting!
  Og så tenker jeg, at mange burde brukt «saksa» til å klippe over, mye oftere!
  Pass på følelsene dine, husk at de er bare dine! På godt og på vondt….
  Tenker på deg ❤

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s