Uncategorized

Siste stikk

Det er fredag før helg, og jeg begynner å se enden på legens ferie og ting vil falle på plass igjen. Jeg tror ikke helt på det før jeg får se det, men jeg vet inni meg at det med tiden vil falle på plass før jeg rives opp igjen. Det er en turbulent tid jeg går i møte. Men jeg gjør et siste stikk av sommerferie nå. Det er bare denne helgen igjen.

For mange med Asperger syndrom er helger, ferier og helligdager problematiske. Det gjelder både barn og voksne. Jeg klarte meg ganske bra som barn fordi jeg hadde så forutsigbar familie og få utenforstående rundt meg. Men som voksen på sykehus, er jeg mer sårbar enn et gjennomsnittlig barn.

Rutinebrudd og sommervikarer har stresset meg og fått meg til å stikke meg ut. Jeg har sendt slemme sms, skadet meg selv og bitt en aggressiv annen, nesten som om jeg var en veps en lat sommerdag. Eller kanskje kanibal eller vampyr. Jeg får ikke bestemt meg. Valg er vanskelig for Aspergere. Derimot skjer noen ting veldig raskt og på impuls, som når jeg blir klemt opp i et hjørne og jeg slår til den som presser meg. Det skjer så fort, før noen av oss rakk å tenke.

Tenke seg til, etter en selvdestruktiv sommer sitter jeg igjen med en bunke vedtak som bekrefter fastholding fordi jeg ville skade personalet. Det vil jeg jo ikke, egentlig.  Det har bare oppstått episoder fordi de har holdt fast kroppen min og jeg har gjort motstand. Kroppskontakt er av og til vanskelig for både anorektikere og Aspergere, og jeg er begge deler, dobbelt opp og ja takk til Ole Brums venn (en som jobber her med samme navn) til ekstra medisin når det røyner på. Kanskje. Noen ganger takker jeg nei – igjen i selvdestruktiv øyemed.

Canon 100 mm macro L-serie
Reklamer

3 kommentarer om “Siste stikk

  1. Helene, I’m sorry you are having such a difficult time, due to the staff changes and the unpredictable nature of the summer weeks, while regular people are on holiday. I know that this time of year is difficult for all appointments here, as well but not such a complete change for me yet. I hope your routine settles into place and you feel better soon. Bless you xx

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s