Funksjonsnivå · tilleggsvansker

Drøyt for en far å fatte

Det er vanskelig for en pappa å forstå, at den man elsker aller høyest, hater seg selv ut i fingerspissene. Det er vanskelig for en pappa å forstå at hun kutter seg opp og må sys sammen, havner på operasjonsbordet og er et problem i samfunnet, hun som var (er) så smart. Hvor i helvete gikk det galt?

Var det noe de sa, var det noe de gjorde? Var det noe de ikke gjorde? Jeg tror ikke det er så enkelt at man kan finne svar på det. Det forblir ubesvart. Og fakta man ikke kan sette to streker under er vanskelige å fatte for en far eller mor for den saks skyld. Det blir å kjempe for å overleve sammen til døden skiller oss ad. Kanskje dør da barnet før foreldrene sine. Det er vanskelig for en pappa eller mamma å godta, slike brudd i evolusjonen.

Likevel må de leve i nuet, gripe dagen og ikke grave seg ned. Samtidig og imens jeg skader meg til døde, mot min vilje. Du leste delvis rett. Jeg både lever og dør mot min vilje, fanget i et sykdomsbilde. Det var ikke sånn jeg planla livet mitt, eller døden. Likevel er det sånn jeg lever og kanskje dør ung for livet blir ikke alltid som en mor eller far eller en selv tenkte seg det. Men jeg tenker at det er viktig å være åpen om tingenes tilstand, så kommer ikke hvert nederlag som et sjokk. Et slikt liv er drøyt nok fra før av, uten ubehagelige hemmeligheter og overraskelser.

hands-2459269_640

Reklamer

7 kommentarer om “Drøyt for en far å fatte

 1. Veldig sterkt å lese det du skiver. Du er så åpen og ærlig om hvor vanskelig du har det. Jeg kjenner at jeg ønsker deg så inderlig vel å ha det bra med deg selv og mennesker rundt deg. Men forstår jo at det er så mye lettere sagt for meg enn det er gjort for deg, og at du og er låst og ikke kan omprogrammere den du er og de følelsene du bærer.
  Ønsker deg alt godt ❤

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk. Jeg tenker mest på mine pårørende, hvordan det er for dem. Jeg klarer på et vis å ha det sånn. Jeg er bare så lei meg for at jeg ikke er frisk for familien min. De er gull!

   Liker

 2. Godklem og gode varme tanker kommer også herfra. Det med evolusjonen og livsutvikling, det går ikke alltid helt sånn man vil. Selv har jeg mistet sønn, bror og far i den rekkefølgen, en rekkefølge som slettes ikke burde vært det som den allikevel ble. Og jeg sitter fast, fastlåst og mange ganger isolert i egen leilighet, ikke egentlig selvvalgt, for jeg skulle ønske å kunne være mer sosial, men pø om pø så har det blitt vanskeligere for meg. Sommeren har ikke vært så varm som jeg skulle ønsket, mora mi sier det har vært godt bondevær, men det vil ikke alle bønder være enige i, for det kommer litt an på hvor man geografisk har befunnet seg i Norges land. 🙂 ❤

  Her av Skjæråsen, diktet Du ska itte trø i graset: https://www.youtube.com/watch?v=QciHb1wNsfU

  Og om augustmåneden vi er inne i.:

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s