asperger syndrom · bloggutfordring · spesialinteresser

Fokus

Det er nytt studieår. Ikke for meg, men for mange, særlig de som er fjorten år yngre enn meg. Noen av dem skal fordype seg i et emne på universitetet. Det er studier i fokus. Forskning. Erfaring. Historie. Og det med å fordype seg i noe, appellerer til mange mennesker med Asperger syndrom, selv om nevrotypiske også kan ha fokus på de samme tingene. Du har vel hørt om de små professorene? Noen blir store med Master-grader.

De jeg tenker på, blir oppslukte og finner fokus på noe snevert; for andre. For andre er Hotel Cæsar et snevert emne, eller Karl den tolvte eller dinosaurene. Men for noen med Asperger syndrom, kan det oppta all deres tid. Enten det er i sofakroken eller på skolebenken. De kan lære store mengder fakta og bli forskere, samfunnsvitere eller historikere.

Det handler om å prioritere. Det handler om å filtere. Det handler om å zoome inn. Det handler om å ikke se helheten men detaljen i mange tilfeller, memorere og videreformidle kunnskap. Det handler om å se et eget, lite glimt av verden og å forstørre det opp. Sånn kan vi fokusere, på det vi vil.

Fokus er første tema i en bloggutfordring jeg har med bloggen www.livetsrose.net. Det er ett nytt tema hver fredag i ti uker. Vi tolker det som vi vil, med et innlegg, dikt eller bilder. Neste uke kommer sult. Vil du bli mett?

kunnskapsmengde
Kunnskapsmengde.
Reklamer

5 kommentarer om “Fokus

  1. Dette var en fin start på temautfordringen vår! Du skriver godt og jeg gleder meg til å lese mer neste fredag. Og før vi skriver om sult skal jeg mette magen noen ganger. Aller først med litt soyayoghurt. Kanskje noen pannekaker i helgen.

    Takk for at du finnes! Jeg setter veldig pris på deg både som venn, blogger og inspirasjonskilde. ❤😊

    Likt av 1 person

    1. Takk. Jeg setter fokus på mye, noe er bra for meg, noe er mindre bra. Men alt i alt er fokuset på her og nå, og å kanskje forandre verden bittelitt så flere mennesker blir sett, forstått og verdsatt – akkurat som de er.

      Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s