asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Spør meg hvordan det er

Ikke ta det for gitt, at du skjønner hva jeg mener når jeg sier at jeg har det greit eller sier at ingenting skjer når du spør «Hva skjer a?» For språket er ikke sånn for meg. Jeg snakker på en annen måte enn deg.

Jeg både opplever det du sier annerledes og responderer annerledes på tilsnakk. Jeg reagerer sterkt og med motstand når du spør meg hva som skjer innledningsvis i en chat. Det skjer jo ingenting! Jeg sitter på Facebook og Messenger og leser at du skriver til meg. Det er det som skjer. Hva lurer du egentlig på? En bombe i Irak?

Jeg pakker også inn hvordan jeg har det i fraser. Men jeg forventer at du skal forstå det, at når jeg sier «Det går greit» eller «Det går sånn passe» betyr ikke det at jeg har det bra. Jeg har det sjelden helt bra, verken med meg selv eller de jeg omgås med. Det er harde fakta, og derfor, fordi de er harde, sier jeg ikke at jeg har det dårlig, vanskelig, forferdelig eller for jævlig. Jeg pakker inn.

Så spør meg heller hvordan det er å være sammen med noen tjuefire timer i døgnet, hvordan det er å ikke få bestemme hvor mye man spiser selv og være tvunget til å innta mer enn man egentlig orker. Da snakker vi kanskje samme språk og du blir invitert til å få se på bildene jeg fotograferte før i dag, de som viser det vi stod og så på sammen mens du passet på meg og jeg knipset i vei. Hvis rykter er sanne, har jeg nemlig et godt blikk (for detaljene).

detalj2
Modell: Nympheas doll. Canon 100 mm macro L-serie.
Reklamer

4 kommentarer om “Spør meg hvordan det er

 1. Jeg tror, inni mitt hode, at du har det ganske fælt!
  Jeg tror at jeg vet, at du ikke har det bra med å være sammen med noen 24 timer i døgnet! For DEN biten der, den krever mer enn noen kan ane….
  Jeg har den fordelen at jeg kan gå ut, jeg kan dra bort i verkstedet mitt, jeg behøver ikke gjøre en dritt, bare sitte der og drikke kaffe… for jeg orker ikke være sammen med noen 24 timer i døgnet ;(
  Jeg sier også at det går sånn passe, eller at det går greit, når noen spør hvordan jeg har det…For jeg tror, at folk er egentlig ikke så veldig interessert….. Mine plager er mine!
  I dag har vi gått tur i Borreparken, der er det Midgardsblot ved Gildehallen, det var stor camp nede ved sjøen, – med flere hundre telt.Alle vikingene har inntatt området rundt Gildehallen med sin leir…
  Det er mange artige «skruer» å se på, mye hår og skjegg, rare antrekk osv…. Hvis du går inn på Google, så finner du moroa…Det var et morsomt avbrekk på en lang søndag!
  I morgen skal jeg bistå Horten Fotoklubb utenfor Preus Museum, det skal arrangeres Fotosprint.Så da går nok dagen!
  Jeg håper at du får en ok søndag, kanskje du kan ta et bilde eller tre? Siden vi er inne i «Fotografiets dager»….

  Likt av 1 person

 2. Interessant å lese. Synes du er veldig god til å få ting ned på papiret. Den evnen mangler jeg totalt.
  Ja, det tar nok hardt på å være sammen med noen døgnet rundt og det med maten kan jeg nok knapt forestille meg hvordan er, men du er veldig sterk og tøff har jeg inntrykk av. Du holder på med det du brenner for selv om ting er vanskelige og gir ikke lett opp har jeg inntrykk av.

  Likt av 1 person

  1. Takk. Jeg skriver, fotograferer og legger meg ikke ned og synes synd på meg selv. Jeg har det livet jeg klarer å ha, og må gjøre det beste ut av det – for de som er glad i meg eller glad i andre som kna dra nytte av erfaringene mine. Takk for at du leser og kommenterer

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s