asperger syndrom · bokstavelig tolkning

Se, t-skjorta mi snakker!

Probat har kule tekster, spiller på ironi (som noen Aspergere sliter med men som vi kan synes er fryktelig morsomt når vi behersker det) og er klassiske eksempler på bokstavlig tolkning. Derfor får de en plass i bloggen min.

De sprer t-skjorte-gleder «lissom» og er veldig lite selvhøytidelige. Når jeg kler på meg t-skjortene deres, kan jeg kommunisere noe som får deg til å trekke på smilebåndet og briljere med ordforrådet, det som Aspergere må beherske for å få diagnose. Vi har normal språkutvikling.

Jeg har valgt ut soleklare eksempler på bokstavlig tolkning, forsøk på ironi og annerledes perspektiv – alt litt på siden av A4. Nettopp derfor er de gøyale å kle seg i, så jeg ler meg halvt ihjel (halvgjort er velgjort som Probat har illustrert og trykket på en annen t-skjorte) inni meg. Så sprer jeg latttermild gleden videre sånn alle mennesker kan.

Først ville jeg trekke frem «Dekk!» som er en t-skjorte der de har latt hunden SITTE på kommandoen dekk ved siden av noen bildekk. Det passer veldig godt til hvordan jeg og mange med Asperger assosierer OG tenker bokstavlig. Når et ord har flere betydninger, kan det altså se slik ut:

probatliten2
Deretter ville jeg trekke frem et ordspill de bruker, nemlig: «Life socks.» Det lar meg fortelle at dette ikke er så greit dette livet, uten at jeg fremstår destruktiv. Probat sier det med et smil og jeg takker for oppmerksomheten. De hadde ikke størrelsen min, men en dag får de nok inn en som passer meg godt.

probatliten1

Til slutt vil jeg gå fram som et «fårbilde!» Det er meg når livet ikke går i mot ettersom jeg fortsetter å kjempe for livskvalitet, fotograferer videre og lager stadig nye bilder. Hvem vet, senere i livet er jeg kanskje modell på andre siden av kameraet (om jeg tør å gi fra meg kontrollen) og blir et portrett. Jeg fungerer da best med forutsigbare rammer som et fårefotografi på t-skjorta di. Kle meg fint og knips slash fang meg, lissom.

Reklame

2 kommentarer om “Se, t-skjorta mi snakker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s