asperger syndrom · Tekstutfordring · tilleggsvansker

Katastrofe og konsekvenser

Det handler i dagens tema om konsekvenser. For meg, før handlingen som fører til konsekvens, er det i andres øyne en mikroskopisk bagatell og ikke en større katastrofe som har inntruffet og funnet sted. Men denne «katastrofen» er som en bakterie og sprer seg som et virus. Her er det medisinske brister ute og går.

Så mystisk er et syndrom også. Man har ingen klare forklaringer på hvorfor jeg ble født med Asperger. Konsekvensen av å prøve å passe inn i mengden med syndromet, var for meg å havne på utsiden av samfunnet som psykisk syk. Smak på den karamellen og kanskje ønsker du deg ikke lørdagsgodt likevel? Det gjør så vondt i tenne (les: nervene).


Bildene illustrer
når jeg ser hele bildet i hagen utenfor sykehuset med mitt Canon 7D mark II. Jeg kan se helgeten også! Jeg leker med brennvidder og lukkertider og prøver meg med vidvinkel av og til. Resultatet kan du se mellom linjene bokstavlig talt. Bildene er en konsekvens av interesse, altså en positiv konsekvens og ikke en ødelagt iPad som kan ha blitt knust hvis jeg har blitt utsatt for uforutsigbarhet og overraskelse lik et jordskjelv inni meg – altså rene naturkatastrofen (av en småting).


Konsekvens er ukens tema med bloggen  Livets rose.  En tydelig konsekvens av å ikke fungere som alle andre, kan være å ha begrenset utgang og innskrenkninger i kontakt med omverdenen. For andre, kan det å kose seg med større megder mat, såkalte utskeielser, og glemme å trene, munne ut i et liv med overvekt og livsstilssykdommer. Det er også en konsekvens. Vi møter daglig på sånne, større og mindre konsekvenser av hvordan vi lever (og overlever).

Reklamer

2 kommentarer om “Katastrofe og konsekvenser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s