bloggutfordring

Hvis jeg fikk en milliard, ville alle skoleungdom fått et lydisolerende headset

Jeg lot meg utfordre i bloggutfordringsgruppa på Facebook og svarer på hva jeg ville gjort hvis jeg fikk en milliard. Jeg ville ikke gitt pengene til bare én god sak, som kreftsaken, men til alle barn i ungdomsskolealder. De skulle fått trådløse hodetelefoner. Hvorfor? spør du kanskje og det skal jeg svare på.

Det er så mye lyder og impulser i en skolehverdag, at noen og enhver kan føle behov for å skjerme seg litt. God musikk på øret, eller bare stille-funksjonen som man finner på dyrere headset som Bose, ville kunne gi barna/ungdommene en pause fra ukontrollerbare lyder. Stille er noen ganger den fineste lyden av dem alle.

I dag er ikke friminuttene hvile. De er Facebook, Instagram og pling her og pling der. Selv om man kan sette på lydløs, er det ikke sikkert klassekameratene gjør det. I tillegg skal man passe inn sånn som i min oppvekst også, og man har ørene på stilk og blir veldig sårbar for alt som blir sagt.

Det er godt å stenge alt dette ute litt, trekke seg tilbake og bare observere. Om ikke fullgodt, så i alle fall litt stillere. Og jeg og flere med meg liker og trenger fred og ro når en skal samle krefter til neste økt. Mange med Asperger bruker forresten veldig mye krefter på det sosiale og trenger denne roen spesielt.

Det kan i neste økt, være vanskelig for alle å konsentrere seg om skolearbeidet, i timene altså. Det er bokstavlig talt lyder på høyt nivå, alt fra skravling til tavleskribling. Det er forstyrrende med lærerens høye hæler eller gutten som tygger tyggis på pulten bak.

Resten hadde gått i banken, hvis det var noe igjen.

headset-2340413_640
EF100mm f/2.8L Macro
Reklame

4 kommentarer om “Hvis jeg fikk en milliard, ville alle skoleungdom fått et lydisolerende headset

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s