asperger syndrom · bokstavelig tolkning

Who do you think you are?

Noen fraser forvirrer mennesker med Asperger syndrom. Who do you think you are eller Hvem tror du at du er? er et godt ekstempel. Jeg blir så stille hvis noen sier det til meg for jeg vil si: Jeg er Helene. Jeg er 33 år. Jeg liker å skrive og ta bilder. Jeg har en bror, en mamma og en pappa. Også er jeg tante.

meblog1

Men jeg vet at det er ikke det man spør etter. De spør ikke etter hvem jeg er, men snarere ber de meg om å ikke være. Frasen brukes for å si «hvem tror du at du er som gir deg rett til å gjøre som du gjør. «Og da må jeg jo utslette meg selv eller stå opp for meg, og jeg er best på det første og tier stille selv om jeg så inderlig gjerne vil si: Jeg er Helene…

Det er det som er naturlig for meg. Det at jeg liksom har en opphøyd formening om hvem jeg er som må irettesettes, blir helt svevende for meg. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke heller kan si det pent og ærlig og rett frem: Nå syns jeg du innrettet deg litt urettferdig i forhold til oss andre. 

Jeg blir i stedet møtt av kommentarer som «Voksen nok til å gjøre det, ikke voksen nok til å snakke om det. Det er også noe jeg loggfører.» sitat vernepleier, da jeg hadde det fryktelig kaotisk og rev i stykker et blad. Det ble også brukt ironi mens jeg ikke hadde språk å svare med.  Da kjenner jeg meg verdiløs og mer autistisk enn jeg trodde jeg var. Denne selvmotsigende, retorisk spørrende frasen jeg blogget om i dag gjør meg selvutslettende. Who do you think….

meblog2
Et menneske. En skygge. Et bilde.

 

Reklame

4 kommentarer om “Who do you think you are?

  1. Ja, du er deg, og jeg er meg. Så enkelt er det, og det er helt greit at man er akkurat sånn som man er. At man kan bygge bokser ut i fra sosiale historier inni hjernen for å fungere bedre sammen med NT’er, er ikke det samme som at det ikke er helt 100% ok å være akkurat som man er, med en grunnleggende autistisk formet hjerne. Å være sin egen beste venn. ❤
    Noe som også Bull synger om her:

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s