asperger syndrom · bokstavelig tolkning

Lykkelig (av bokstavlek)

Hvorfor smiler du, sier psykiateren. Jeg bare tenkte, sier jeg. Ikke på noe, bare tenkte, visualiserte, så for meg et uttrykk helt bokstavelig. Jeg syns det er så gøy med ordene våre, jeg. Jeg trenger bare et ord og så kan jeg le. Jeg er lattermild selv om jeg er dyster og mørk. Jeg er også lekende lett og sterk som Pippi Langstrømpe og full av fantasi. Jeg leste en gang en selvhjelpsbok, jeg som ikke tror på sånne, som het Pippi Power, og den tror jeg på.

Det er bare å tenke som Pippi, så går det litt bedre. Pippi sier at det har hun aldri prøvd før, så det klarer hun helt sikkert. Også vet hun at hesten sin ikke har plass på et A4 ark. Jeg trenger hele verden for å kunne forstå hele verden. Ikke bare en liten Bibel eller kartbok, et atlas. Nei, jeg trenger alle bildene fra alle stedene av alle menneskene. For å forstå. Ta inn, puste inn lufta de sultne puster inn, og røyken fra krigen. Kjenne med marg og bein.

Jeg kan visualisere, som mange med Asperger. Vi forstår bedre hvis vi kan se det for oss. Og det kan vi ofte. Se for oss ting og tang og tare. Ja, nå lekte jeg med ordene igjen og det gjør meg så lykkelig. Psykologen min pleier å si at jeg er på en vei. Jeg trenger ikke ligge midt på veien som de andre, det er greit at jeg er litt uti skuldra, men jeg må holde meg på veien.

Kjører glad inn i ettermiddagen med et hopp.

11908789503_8ff67ba151_h
Modell: Nefer Kane
Reklame

6 kommentarer om “Lykkelig (av bokstavlek)

  1. Akkurat dette forstår jeg fullt ut! Jeg føler at vi kan gå hånd i hånd på veiskulderen og leke med ord. Språk er så spennende og gøy. Hvor kommer ordene fra, hvorfor ble de akkurat slik, hvilke forskjellige nyanser og tolkninger kan jeg finne, kan jeg bruke dem på «nye» måter og så videre i det uendelige. Vi er heldige og rike, – vi som finner glede og inspirasjon inni og mellom ordene!

    Liker

  2. Et lite PS. jeg var på kurs i går, og der snakket vi om språket, at det er mellomrommet mellom ordene som danner språket. Det synes jeg var så fint. Kursleder sammenlignet det også med kunst. Det er mellomrommet mellom objektene på et bilde som danner kunsten. Tenkte på deg når du komponerer fotografiene dine. Det stemmer jo at det er mellomrommene mellom alt på bilde som danner et foto også.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s