tilleggsvansker

Skatten din

Lille jenta mi, hvisker moren min og holder om meg som om jeg var det skjøreste glass. Hun sitter med meg i stua etter at jeg egentlig vil legge meg. Bare litt til, bare litt til tid har vi her på jorda, tenker jeg og blir sittende i den kalde, grå sofaen eller stående ved vasken på kjøkkenet når jeg har svelget kveldens medisiner. Dette er for lenge siden, da jeg enda var på permisjoner hjem.

Det impulsive i meg, i skrotten min, i hodet mitt, i armene, i slagene, tar pusten fra enhver og jeg blir holdt rundt som om jeg var en fribryter av personalet her på sykehuset. Og så prøver vi å lage fredagskos med TV uten å tenke så mye på at det er fredag, for jeg er ikke hos moren min eller faren min eller spiser Stratos og taco eller ost og kjeks, brie, jeg elsket brie før jeg krympet meg inn i anoreksi, fikk knokkelkontakt og ikke klarte elske mat igjen.

Lille jenta di, går gjennom mørket og slukker ei lyspære til. Det var en god idé vi la mørket over, den om at vi skulle være sammen, bare vi. Lille jenta di ble til skattekronene på et stort men trangt budsjett, mange om beinet, knoklene på spill. Jeg er jo en utgiftspost, høyt prioritert med hele livet på is. Det er så kaldt her, mamma.

Veggene er av mur, kald, hard, hvitmalt mur og i varme fanget ditt drømmer jeg meg nesten hjemme, når du og/eller pappa besøker meg, mammaen min. Er jeg god nok? Ja, vil du si, moren min, og så holder du om meg som om jeg var det skjøreste og vakreste du visste. Unnskyld! sier jeg – for at jeg ble så syk.

alice
Liten jente til større belastning. Modell: Nefer Kane
Reklame

13 kommentarer om “Skatten din

 1. Kjæreste Helene ❤
  Du er en elsket person, av skjøreste glass og med fortvilelse helt ut i fingerspissene….
  Du klarer å formidle så vi forstår hvor fortvilet du er….
  Du klarer vel ikke å legge vekk det med skattekroner og trange budsjetter, — men du får gjerne mine skattekroner. Jeg ønsker meg at du kunne bli litt bedre, at du skulle kunne komme hjem på perm….Til dem DU elsker, og som elsker deg ❤
  Stor trøsteklem til deg ❤

  Likt av 2 personer

 2. Dette var sårt og sterkt å lese! Du finner de rette ordene og når ut til hjertene våre. Vi lesere som får ta del i noe helt spesielt: evnen din til å formidle.

  Jeg ønsker deg en så god helg som du kan ha. Med dukker, foto og skriving. Her blir det redigering av frostbilder og isté som helgekos 🙂

  Likt av 1 person

 3. Kjære Helene! ❤️
  Dette er et skjørt og nydelig innlegg, skrevet av en skjør, men råsterk jente! Du vet, nesten som eggeskallet, som er lett å knekke innenfra – men som tåler mye mer utenfra. Ja, kanskje som et Kinderegg. Flere overraskelser på en gang… Du vekker alle mine mamma-nerver. Jeg får lyst til å stjele deg med meg hjem. Men samtidig beundrer jeg din oversikt, og får lyst til å høre enda mer. Ja, for jeg hører deg – i dag, også! Jeg skjenker også gladelig mine skattepenger, lett! For du er, akkurat som meg, VIKTIG – i denne verden. Selv om det mange ganger kan være vanskelig å begripe. Klemmer har jeg også mange av, og sender flere avgårde til deg. Håper at det kommer en fin lørdagsvakt på jobb, og at lørdagen din blir bra! ❤️

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk! I dag blogger jeg om en bok til de pårørende, for de må også være sterke. Jeg håper du har en god lørdag. Jeg har hatt besøk av en av de kjæreste, nemlig broren min. Resten av dagen skal jeg fotografere, se skal vi danse, kose meg med bilderegigering og forholde meg så adekvat som mulig til ekstravakter som jevnt over stresser meg. Det handler om å overleve til hverdagen kommer, helt enkelt.

   Liker

 4. Så vakkert og sart skrevet – du traff oss midt i hjertet så tårene kommer fram. Håper du etterhvert blir frisk nok til å få komme hjem på permisjon til mammaen din og de andre du er glad i. Men uansett hvor dere treffes, føler du sikkert kjærligheten de har for deg. For uansett er du vesle jenta til mammaen og pappaen din, den beste i verden for dem. Klem

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk. Jeg trives i hjertet deres. Jeg er takknemlig for at jeg får lov og røre og bevege. Jeg skal snart sende noen meldinger til opphavet mitt. Jeg vil alltid være skatten deres, du har helt rett rett og slett. Det er en vakker dag ute, med snø og sol og jeg vet at nevøen min har forsøkt seg på ski. Sånt gleder mitt tante-hjerte.

   Liker

 5. Kjære deg, jeg kjenner deg ikke, men det du skriver treffer meg rett i hjertet. ❤ Du skriver så ærlig og fint. Jeg sier det samme som flere andre her,- skattepengene mine får du gjerne. Jeg ønsker deg en så fin lørdagskveld du kan få❤ Sender deg varme tanker og klemmer❤

  Likt av 1 person

 6. Helene, du er den ærligste jeg kjenner, og takk for at du lar meg bli kjent med deg. Du er en ressurs, og skattepengene er en investering i denne ressursen. Du gir så mye mer tilbake enn du tar.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s