asperger syndrom

Ufleksible og konservative

I andres øyne, kan personer med Asperger syndrom virke lite fleksible, både i tanker og adferd, og i samarbeidet med andre mennesker. Vi vil ha det på vår måte, hvis ikke blir vi sure.

Sannheten er selvfølgelig ikke at vi blir sure. Vi får angst, panikk og uro av å ikke ha kontroll på situasjonen og det blir vanskelig for oss å tilpasse oss andre mennesker som ikke lever så forutsigbart som vi etterstreber.

Jeg liker ikke forandringer og oppussing var i barndommen lettere traumatisk. Det er ikke bare det at jeg er et vanedyr, jeg er også spesielt knyttet til omgivelsene mine. Jeg identifiserer meg med dem, og hvis de endrer seg er det som om jeg endres og jeg vet ikke hvem jeg er.

Skremmende, ikke sant? Det å miste seg selv mellom to verdener som aldri forenes. Litt som å flyte rundt i verdensrommet, i mørket og kanskje være strandet på feil planet etterpå. Det eneste lyspunktet jeg kan se med en sånn tilværelse, er månen. Den kan jeg stole på, og følge gangen til på værvarselet.

dropbikeblogg
Melder om regn og klamrer meg til en sykkel, som man kan håndtere en gang for alle.
Reklamer

En kommentar om “Ufleksible og konservative

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s