dukker · foto · spesialinteresser

Psykedelisk kunst

Hva er det egentlig? Jeg slo det opp, som om jeg gjorde det slutt med en kjæreste. Og for å forstå den ordlyden, må du tune deg inn på mitt tenkesett, det annerledese perspektivet. Men wikipedia kunne svare meg.

«Psykedelisk kunst er en retning innenfor billedkunst og design som oppstod og hadde sitt høydepunkt på 1960-tallet. Bakgrunnen var dels 1950-tallets nye interesse for den dekorative, planteinspirerte art nouveau-stilen fra begynnelsen av århundret, dels hallusinasjoner og synsfenomener som oppstår i narkotikarus ved bruk av psykideliske («sinnsutvidende») stoffer som LSD og psilocybin».

distort2blogg

Jeg tenker, er jeg noe svingende høyt oppe etter å ha vært nede nå som jeg sitter og leker med sirkler og bølger og sikk sakk for:

«Den psykedeliske kunsten er kjennetegnet av svingende, svaiende former og sterkt oppdrevne farger. De første tendensene kom i britisk design, men stilgrepet slo brått igjennom i hippiemiljøet i San Francisco 1964–65. Fra USA spredte retningen seg raskt over hele den vestlige verden. Psykedelisk kunst gjorde seg særlig gjeldende i grafisk design og populærkultur som plakater, plateomslag, reklame og typografi, ofte knyttet til psykedelisk musikk og undergrunnskultur.»

distort3blogg

Jeg tenker, kanskje er dette undergrunnen, dette å være innelåst på psykiatrisk sikkerhetsavdeling. Dette å ikke fungere der ute, helt enda. Men det kommer en dag der noen vil forstå, både meg og kunsten min. Det er jeg ganske sikker på.

distort1blogg
Modell: Nympheas doll
Reklame

6 kommentarer om “Psykedelisk kunst

  1. Eg forstår deg ganske godt. Og fotografiene dine er nydelege 🙂 Det er ikkje mange mennesker eg har så stor respekt for som eg har for deg.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s