Uncategorized

Å lære å svømme – i direkte og overført betydning

Vi kjenner uttrykket, å holde hodet over vannet. Det er gjerne når alt rakner og vi gisper etter pusten. Da gjelder det å ikke ha for mye vann i bassenget, enn til at man kan flyte, svømme, plaske og leke (leve) livet over vann.

denlillehavfruen1BLOGG
Men helt konkret, det finnes mange i landet vårt i dag som faktisk ikke kan svømme. Da er det godt det finnes redningsvester. Men man går ikke med redningsvest til hverdags, med mindre man jobber på båt.

denlillehavfruen2BLOGG
Vi må lære hverandre, voksne og barn, å svømme. Det spares penger i kommunene på å ikke tilby svømmeopplæring. Det kan bety liv tapt, på lengre sikt og plutselig veldig nært, om uhellet er ute, som i en gummibåt som går på grunn.

denlillehavfruen3BLOGG
Slik at liv kan gå tapt er det også i den overførte betydningen av ordene. Hvis vi ikke er i stand til å holde hodet over vann, blir det til slutt, gradvis og så plutselig, for mye for oss og vi kan drukne i søledammen eller andre depressive beskrivelser.

4 kommentarer om “Å lære å svømme – i direkte og overført betydning

  1. Helt enig! Det er en skam at unger ikke får lært seg svømmeferdigheter. I alle fall på steder der de har svømmebasseng. I min oppvekst måtte vi dra 3-4 timer unna. Da ble det kanskje en time i basseng og så hjem igjen. Bedre enn ingenting, men jeg kunne ikke svømme før jeg gikk i 7.klasse. Og i dag er det kun svømme jeg kan. Jeg ble aldri komfortabel med å hoppe, stupe eller crawle.

    Min eldste sønn svømmer som en hund men han har også utfordringer i tillegg. Min yngste svømmer som en fisk og lærte det på ferie utenlands.

    Likevel, så har jeg opplevd at svømmeopplæringa i skolen har blitt halvert her i byen vi bor nå. Det er IKKE en måte for en kommune å spare penger på. Det er jo kjempeviktig!

    Så kan man jo tenke litt på det psykiske. Å holde hodet over vannet. Den har jeg også følt på. Å noen ganger føle at man drukner fordi noen tråkker en stadig ned. Heldigvis har jeg et hode som vil opp igjen ❤️ Og som MÅ opp igjen fordi andre trenger meg. Da er det godt å kunne slenge seg på et flytemadrass og hente seg inn igjen.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s