Fredagsfint

Fredagsfint #4

Mørkets frembrudd. Når det kommer og legger lokk på dagen. Når alt som minner om en hverdag dempes ned av stigende stemning ala norske talenter på TV2 etterpå. Det er da jeg vil skjønne, det er noe jeg kan – være et talent.

Det er noe JEG kan i mørket, jeg – en person med vansker innenfor en del områder. Jeg ser nemlig lyset i mørket, der andre ser sorg, smerte og fortvilelse. Jeg åpner øynene på vidt gap og inviterer deg når jeg åpner munnen også, sier et høflig, innbydende «hei» og svelger sannheten rått.

I fantasien, som er så fin og fargerik, finner jeg frem våren og sommeren og julen og alle bursdagene våre på en gang. Jeg inviterer til fest, men vet at det kanskje ikke er så mange som kan komme. Den nakne sannhet. Svelger to ganger mens jeg griper boka i fanget.

bok1
Teppet går ned
foran øynene på meg. Jeg legger det mykt rundt skuldrene mine. Jeg blir en myk person. Det er med følelsene våre vi kan kjenne på det mellommenneskelige og gripe livet og respektere døden. Det er sånn livet er, og livet er det fineste vi har – selv om vi kan møte motstand og katastrofer, lidelser og mørke. Jeg skal snart avsløre noe (av det fine).

bok2

Jeg skal nemlig vise deg, noe mer enn mine egne ord. Jeg måtte bare varme opp først. Sammen med deg skal jeg utvide horisonten min, snoke litt, se og finne det fine. Bakom teppet, lurer her ei barnebok, så fargerik og fin og fantasifull og vakker. Det er:

bok3

Snokeboka av Lisa Aisato. Den er en forbløffende ballade om alt det folk kan skjule bak en kjedelig fasade, det menneskelige og det fine som kanskje er litt flaut, haha. Jeg måtte både smile og le, hvor fint er ikke det? Lisa tok meg med inn i ei blokk, via en sprekk i heisen. Ser du lyset, eller sitter kanskje som tent lys nå? Jeg ble med på hele reisen.

bok4Lisa viste også en side av seg selv i sitt eget skrivekaos, bare se rett over her. Det er på ei dobbeltside i boka og til å bli humoristisk og glad og klok av! Jeg kjenner på latteren min mellom alvorlige stive permer. Det er fint å leke litt, også når man tar livet på største alvor.

Fredagsfint er en felles spalte med Marthe fra Livets rose. Hver fredag blogger vi om noe vi synes er fint. Det kan være alt fra hverdagsgleder til bok- og filmanmeldelser, tekster eller fotografier.

Reklame

2 kommentarer om “Fredagsfint #4

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s